Jelena Janković nastavlja sa oscilacijama na travnatim terenima Vimbldona, ali i tako ređa pobede koje je korak po korak vode ka završnici trećeg grend slema sezone. Trijumfom nad Jevgenijom Rodinom iz Rusije sa 2:1 (6:7, 6:1, 6:3) naša teniserka je stigla do 3. kola najprestižnijeg turnira na svetu u kojem će imati daleko težu rivalku Petru Kvitovu koja sigurno neće praštati greške i dozvoliti da prosečnom partijom ode još jednu stepenicu više. Tim pre što je braniteljka trofeja iz Češke u prethodnim kolima demonstrirala svu snagu koju treba da ima osoba koja je prošle godine slavila u Londonu, a sigurno i sada pretenduje istom uspehu.


Naša teniserka je igrala bolje u prvom setu, diktirala je tempo, ali nije uspevala da realizuje brejk lopte i tako stvori blagu prednost. To je uporna Ruskinja iskoristila, izborila tajbrejk a onda naterala Jelenu na nekoliko grešaka i povela sa 1:0. To Jankovićevu kao da je trgnulo pa je znatno unapredila svoju igru u nastavku. Tako je u drugoj deonici odmah napravila dva brejka viška i povela sa 4:0, a kada je i po treći put oduzela servis Rodinoj otišlo se u treći set. Dominacija u drugoj deonici kao da je uljuljkala Jelenu koja je popustila u trećem periodu, što je Ruskinja iskoristila i došla do brejka. Ipak, Jankovićeva je brzo konsolidovala redove i bez izgubljenog gema od zaostatka 2:3 stigla do trećeg kola i meča sa Kvitovom.

Do naredne stepenice Vimbldona stigao je i Viktor Troicki trijumfom nad Britancem slovenačkog porekla Aljažom Bedeneom sa 3:1 (6:4, 3:6, 6:2, 6:4). Naš as je lošije startovao, rano je izgubio svoj servis gem, ali se brzo i vratio i potom još jednim brejkom poveo sa 1:0. Naturalizovani Britanac je zaigrao ponovo bolje od sredine druge deonice pa je jednim brejkom vezao tri gema i izjednačio u setovima. Međutim, ispostavilo se da je to sve od Bedenea na travi Londona. Dva brejka bila su dovoljna Viktoru da povede sa 2:1 u setovima, a onda još jedim oduzimanjem servisa rivalu u četvrtom setu i da ode u narednu fazu.

Rival Troickom u 3. kolu biće i najveća senzacija dosadašnjeg dešavanja na Vimbldonu Nemac Dastin Braun koji je vrlo ubedljivo izbacio favorizovanog Rafaela Nadala. Ispostavilo se da Španac ne može do treće stepenice sa aktuelnom formom, pa ga je Braun sa 3:1 poslao kući. Međutim, upravo će taj rezultat Viktoru biti najbolja opomena da protivnika mora svatiti veoma ozbiljno.

Srbija će i danas imati dvoje predstavnika u singlu u Londonu i to najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića i prijatno iznenađenje Aleksandru Krunić. Prvi reket planete sastaće se sa Australijancem Bernardom Tomićem (oko 17.00), trenutno 26. igračem ATP liste, kojeg je savladao u sva četiri dosadašnje međusobna duela. Zbog ovih činjenica naš as će biti favorit u meču koji je drugi na programu centralnog terena, ali se nikako ne sme opustiti protiv igrača kojem prija igranje na travi.

Nešto teži zadatak trebala bi da ima Aleksandra Krunić koja se sastaje sa vremešnom Venus Vilijams. Starija sestra liderke WTA tura je u prednosti zbog iskustva igranja u Londonu, ali je i članica naše Fed kup reprezentacije eliminacijama Italijanki Vinči i Erani, a pre svega igrom u tim mečevima, pokazala da ima čemu da se nada u odmeravanju snaga koje će zatvoriti današnji program na terenu broj dva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari