I drugog dana prvog grend slema sezone Australijan opena srpski takmičari su podbacili i kao i na startu samo jedna pobeda obradovala je navijače u našoj zemlji. Novak Đoković je očekivano bio ubedljiv protiv Slovenca Aljaža Bedena sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:4), dok su Aleksandra Krunić, Dušan Lajović i Jelena Janković poraženi.


Prvi nosilac na Australijan openu nije bio na najvišem nivou u prvom delu meča, ali je posle uhvatio ritam dok je 116. na ATP listi upravo na startu dao sve od sebe da bi kasnije popustio.

– Bedene je došao iz kvalifikacija, motivisan je, nikada nisam igrao sa njim, a ima dobar servis i bilo mi je teško da ga čitam. Prethodne nedelje nisu bile idealne za mene po pitanju zdravlja i priprema. Ipak, izborio sam se i sada je to iza mene. Gledam samo napred. Mislim da sam dobro odreagovao na sporiji start, osećao sam se pomalo „zarđalo“ na terenu. Nadam se da će sledeći meč biti bolji – rekao je Đoković, koji će u drugom kolu igrati protiv Rusa Andreja Kuznjecova, 88. na ATP listi, a njih dvojica se prethodno nisu sastajali.

Iako preostali srpski predstavnici u noći između ponedeljka i utorka nisu imali sa druge strane mreže nepobedive protivnike, nisu uspeli da prođu dalje od prvog kola. Jelena Janković je prvi put u karijeri poražena na startu grend slema u Melburnu, a bolja od nje sa 6:1, 6:4 bila je Timea Bačšinski iz Švajcarske, 41. na WTA listi. Ovaj rezultat je možda i očekivan jer je Jelenina protivnica beležila dobre rezultate u poslednje vreme, što se za srpsku teniserku ne može reći.

I Aleksandra Krunić, koja je pre nekoliko meseci oduševila svojom borbenošću sve na US openu, poražena je od ne previše poznate Lorin Dejvis (53) sa 6:1, 7:5. Samo je Dušan Lajović uspeo da pruži veći otpor tri pozicije lošije plasiranom protivniku Sergeju Stahovskom, ali je posle maratonskog duela i tri i po sata igre ipak morao da se oprosti od australijskog grend slema – 6:3, 4:6, 6:4, 6:7, 6:4.

Osim Đokovića Srbiju u Melburnu u singl konkurenciji predstavlja još samo Viktor Troicki, koji je po programu trebalo da igra sinoć u drugom kolu protiv 26. nosioca, Leonarda Majera iz Argentine. U dublu je takođe u noći između utorka i srede takmičenje trebalo da počne Nenad Zimonjić, koji je u paru sa Pakistance Aisam-Ul-Hakom Kurešijem osmi nosilac. Njih dvojica odmerili su snage sa rusko-kazahstanskom kombinacijom Gabašvili/Kukuškin. U dublu su Srbiju sinoć predstavljali i Dušan Lajović sa Jen-Hsunom Luom i Jelena Janković u paru sa Španjolkom Arančom Parom Santonjom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari