Srpska teniserka Ana Ivanović odmerila je sinoć snage sa najboljom igračicom sveta Serenom Vilijams u finalu Mastersa u Sinsinatiju što je, imajući u vidu jačinu turnira, bio njen najbolji rezultat u sezoni. Ana je do prilike da se bori za četvrtu titulu u godini, ali najznačajniju koja donosi najviše poena i izgledan povratak među deset najboljih na WTA listi, došla trijumfom nad Marijom Šarapovom sa 2:1 (6:2, 5:7, 7:5) u meču koji je bio veoma uzbudljiv, ali i pun tenzije.


Dve igračice su do ovog polufinala imale korektan odnos, ali se to možda promeni nakon nesportskog gesta Ruskinje u trećem setu. Naime, u drugom gemu odlučujuće deonice našoj teniserki je pozlilo zbog čega je usledio medicinski tajm-aut kada joj je izmeren krvni pritisak. Na to je Šarapova negodovala smatrajući da Ana preuveličava problem kako bi izbacila iz koloseka rivalku koja je u tom trenutku imala psihičku prednost. Incident je kulminirao u osmom gemu kada je Ana uspela da nadoknadi brejk zaostatka (4:4) na šta je Šarapova gestikulirala na mesto gde se meri pritisak, uz komentar zašto Ivanovićeva sada ne traži lekarsku pomoć.

Imala je i naša igračica razloga za nezadovoljstvo i to suđenjem, jer da sudija u drugom setu nije ponovio poen koji je prema Aninom mišljenju trebalo da pripadne njoj, meč bi verovatno uskoro bio gotov. Naime, pri vođstvu Ivanovićeve od 6:2, 4:0 sudija je presudio u korist Ruskinje koja je potom napravila brejk, dok je Ana ispala iz ritma i glatko dozvolila rivalki da izbori treći set u kojem je na sreću ipak Ana slavila.

– Dozvolila sam da meč bude sa ovoliko neizvesnosti. Nisam se kretala dovoljno i igrala sam pasivno, dok se ona kao šampionka borila veoma dobro. Morala sam da se osvestim u trećem setu, tako da mi je drago što sam na kraju pobedila i prošla u finale – istakal je Ivanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari