Čini se da je pred ljubiteljima tenisa uzbudljivo finale Australijan opena (subota, 09.30) jer Marija Šarapova ima velike šanse da napokon pobedi najbolju na svetu, Serenu Vilijams, nakon što je Amerikanka slavila u poslednjih 15 duela.


Nema sumnje da Ruskinja, trenutno druga na svetu, ima neku vrstu kompleksa od šest godina starije rivalke, ali joj kvaliteta da slavi ne manjka. Vilijamsova takođe ima svoje motive za 19. grend slem titulu čijim osvajanjem bi se odvojila od Martine Navratilove i Kris Evert (po 18) na drugo mesto najboljih svih vremena po broju trofeja sa turnira velike četvorke, a ispred nje bi bila samo Štefi Graf (22). Zanimljivo je i da Amerikanka najduže nije podigla trofej na grend slemu upravo u Melburnu, još od 2010, dok je Šarapova slavila 2008.

– Ponosna sam na finale. Mislim da je u grend slem finalu svako nervozan, to je poseban trenutak. Svi rade satima kako bi se tu našli, mislim da ne bismo bili ljudi da se dodatno ne unervozimo – rekla je Šarapova, a ona i njena rivalka su omogućile da ljubitelji tenisa prvi put od 2004. gledaju u finalu dve trenutno najbolje na WTA listi.

Mečevi između Šarapove i Serene su uvek zanimljivi i zbog njihovog ne baš dobrog odnosa van terena, a neretko su se javno „prozivale“ u vezi sa stvarima iz privatnog života.

– Ona igra dobro, neće imati šta da izgubi. Igraće agresivno, a ja ću morati da igram dobro. Zadovoljna sam što sam ponovo u finalu grend slem turnira, to je sjajno – korektno je prokomentarisala Serena, koja je skratila trening u petak zbog prehlade. Poslednji put sastale su se u Majamiju prošle godine.

Trofej za Šafarovu i Metek-Sends

Čehinja Lusi Šafarova i Betani Metek-Sends iz Sjedinjenih Američkih Država osvojile su titulu u ženskom dublu na Australijan openu pobedivši u finalu Kineskinju Đije Ženg i Jung-Jan Čan iz Kineskog Tajpeha sa 6:4, 7:6 (7-5). To je njihova prva zajednička grend slem titula u karijeri, a Amerikanka je prethodno već osvojila jednu, u miks dublu takođe u Melburnu pre tri godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari