U igri Bjeković ili Ćurković 1

Na sutrašnjoj sednici Skupštine kluba zakazane za 17 časova u Sportskom centru „Zemunelo“ Partizan će dobiti novog predsednika. Delegati najvišeg klupskog tela biraće između dvojice sportskih radnika, Nenada Bjekovića i Ivana Ćurkovića.

Nekadašnjeg golmana i dugogodišnjeg funkcionera crno-belih predložila je Radna grupa koja vodi klub od decembra prošle godine nakon što je kompletno rukovodstvo podnelo ostavke posle poraza od Augzburga u Ligi Evrope. Protivkandidat predsedniku Radne grupe biće predstavnik opozicije Nenad Bjeković, koji je dugo godina bio u klubu, što kao igrač, trener i sportski direktor.

Crno-beli nemaju predsednika još od polovine decembra prošle godine kada je Zoran Popović podneo ostavku posle kraha u Ligi Evrope. Nakon toga, formirana je Radna grupa koju su, osim Ćurkovića, činili Miloš Vazura, Milorad Vučelić, Vladimir Vuletić i Milan Obućina. Jedan od prvih zadataka koje je postavilo ovo telo na zimskoj pauzi bila je promena trenera, pa je u tom cilju angažovan Ivan Tomić. Napredak ekipe u prolećnom delu sezone je bio više nego uočljiv, osvajanje nacionalnog kupa je ublažilo nemire u klubu. To bi mogao da bude glavni argument vlasti u Humskoj kada se danas popodne bude odlučivalo o novom predsedniku, ali daleko od toga da je sve na njihovoj strani. Najveće kontroverze u prethodnom periodu bile su u vezi sa generalnim direktorom kluba Milošom Vazurom. Čovek koji je došao u klub krajem 2014. godine često je u poslednjih nekoliko meseci optuživan za zloupotrebu službenog položaja, basnoslovno velika primanja i brojne malverzacije na trenutnoj funkciji. U sklopu prljave kampanje pred izbore u Humskoj, krajem aprila došlo je do napada na Vazuru. Tom prilikom je brutalno pretučen član njegovog obezbeđenja, a imena počinioca su dugo čuvana u tajnosti, dok je tužilaštvo pokrenulo istragu tek nakon izvesnog vremena.

Ubrzo su krenule optužbe na račun opozicije da su oni direktni nalogodavci ovog gnusnog čina, ali je nekadašnji sportski direktor Partizana i današnji kandidat za predsednika odbacio te optužbe. Bjeković kao glavnu zamerku vlasti navodi veliki zaostatak za Crvenom zvezdom, narušen ugled kluba, a kao glavni cilj koji je postavio za sebe u slučaju dolaska na mesto predsednika istakao je želju da Partizan stane na noge i vrati se stazama uspeha.

Zečević javno podržao Ćurkovića

Nekadašnji funkcioner Partizana Žarko Zečević saopštio je da podržava kandidata aktuelne vlasti u Humskoj Ivana Ćurkovića za novog predsednika kluba. Nekadašnji generalni sekretar crno-belih je dodao da će prihvatiti ulogu potpredsednika Partizana ukoliko vlast pobedi navodeći da je predsednik Radne grupe kluba jedan od retkih ljudi u srpskom fudbalu koji od njega mogu nešto da traže. Zečević je dodao da je plan opozicije da „gurne“ Bjekovića u vatru, a da istovremeno oni vode iz senke klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari