Predsednik Pokrajinske vlade Bojan Pajtić i pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović otvorili su rekonstruisani i adaptirani hidroterapeutski blok u Specijalnoj bolnici za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja „Dr Borivoje Gnjatić“ u Starom Slankamenu.


Rekonstrukcija hidrobloka je koštala ukupno 41 milion dinara, od kojih je Pokrajina obezbedila 35 miliona, dok je šest miliona banja obezbedila iz sopstvenih sredstva.

– Obnova i opremanje savremenom opremom banje u Starom Slankamenu pružiće mnogo kvalitetnije usluge i tretman teškim pacijentima koji su na lečenju u ovoj visokospecijalizovanoj zdravstvenoj ustanovi, ali i mogućnost da korisnici koji nisu bolesni koriste komercijalne usluge u okviru velnes programa – rekao je prvi čovek Pokrajinske vlade Bojan Pajtić.

On je naglasio da je, uz podršku Pokrajinske vlade, u Vojvodini obnovljeno pet banja, koje danas izgledaju mnogo bolje i prijatnije nego pre nekoliko godina.

– Mi u Vojvodini ulažemo u zdravstvo i u ustanove koje omogućavaju da naši građani žive bolje i da se leče na kvalitetniji način, onako kako to priliči modernim vremenima – zaključio je Pajtić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari