Pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović, v.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine Nebojša Malenković, zajedno sa direktorom Instituta za onkologiju dr Milošem Lučićem, predali su novu savremenu opremu Odeljenju za ginekologiju Instituta za onkologiju Vojvodine.

Novi histeroskop, histeroresetoskop, ginekološki laparaskopski stub, ukupne vrednosti 9.720.000,00 dinara, finansirani su preko Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Ovom prilikom, pokrajinska sekretarka za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju Vesna Kopitović istakla je da je velika prednost korišćenja ovakvog aparata i histeroskopije kao tehnike izvođenja operativnog zahvata, „jer sve promene koje se nalaze u šupljini materice, otklanjaju se sa ovom opremom za desetak minuta i sa mnogo manje postoperativnih komplikacija“.

– Nabavka savremene opreme za endoskopske i laparaskopske ginekološke procedure pomoći će, pre svega, mladim ženama kod lečenja ranootkrivenog raka grlića materice, gde se prema poslednjoj statistici, oko 30 odsto obavljenih operacija izvrši kod žena mlađih od 35 godina – rekla je ovom prilikom dr Jelka Rajović, načelnica ginekološkog odeljenja klinike za operativnu ginekologiju Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

V.d. direktora Fonda za kapitalna ulaganja Nebojša Malenković naveo je da je ovo još jedan korak ka unapređenju nivoa kvaliteta zdravstvene zaštite u Vojvodini, te da je oprema nešto što će poboljšati uslove za rad lekarima, čime će pacijenti dobiti bolju priliku za dijagnostiku i lečenje.

Odeljenje ginekološke onkologije Instituta za onkologiju Vojvodine, kao deo Instituta za onkologiju Vojvodine, pruža kompletne usluge iz domena onkološke ginekologije. Nabavljena oprema će u značajnoj meri unaprediti i olakšati dijagnostiku i lečenje koje svakodnevno pružaju lekari odeljenja za ginekologiju Instituta za onkologiju Vojvodine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari