Site name

Scenario katastrofe

Incident je na svu sreću završen bez žrtava u ljudstvu i materijalu, a neka su zakerala - zasigurno strani plaćenici - primetili da prisutni policaji nisu davali ni pet para na Šešeljevo mlataranje pištoljem koji - osim ovlašćenih lica, niko drugi, svejedno što ima urednu dozvolu, ne bi smeo iznositi iz topline doma svog

DŽaba sam prekjuče krečio, protesti su se "radikalizovali", a kakva bi to bila radikalizacija ako se u nju ne bi umešao i vrhovni radikal Vojo Šešelj.

11

Piše: Svetislav Basara

Beograd 21. april 2017. 16:00

Šta se dogodilo? Kako je došlo do radikalizacije? Na osnovu šturih izveštaja sa "lica mesta", sklopio sam sledeću sliku: demonstranti su se - oglušivši se o moja upozorenja - vratili na mesto petooktobarskog "zločina", pravo pred Dom Narodne skupštine u nameri da "blokiraju parking", što je u režimskim medijima verovatno protumačeno kao atak na ustavom zagarantovano pravo poslanika da se o narodnom ruvu i kruvu vozikaju službenim automobilima.

Među nepravedno blokiranima našao se i Vojo Šešelj, koji se za razliku od ostatka braće po imunitetu nije zadovoljio da "raščišćavanje terena" prepusti bezobzirnosti šofera - kojima svaka čast, sve će to jednog dana biti ministri - nego je, preduzimljiv i (nadasve) hrabar, kakvim ga je Bog sazdao, odlučio da se demonstrantima suprotstavi snagom argumenata, a odranije znamo da su pičkaranje i pištolj najjači Šešeljevi argumenti.

Incident je na svu sreću završen bez žrtava u ljudstvu i materijalu, a neka su zakerala - zasigurno strani plaćenici - primetili da prisutni policaji nisu davali ni pet para na Šešeljevo mlataranje pištoljem koji - ako je verovati zakonu - osim ovlašćenih lica, niko drugi, svejedno što ima urednu dozvolu, ne bi smeo iznositi iz topline doma svog.

Ne mogu a da se ne zapitam, šta bi bilo da je, daleko bilo, vrhovni radikal pripucao i ubio ili ranio nekog demonstranta. E sad, cinik bi rekao da bi u tom slučaju Šešelj uredno platio kaznu za prekršaj javnog reda i mira i potom otišao kući i nastavio po starom i, kako stvari stoje, cinik uopšte ne bi bio daleko od istine.

Teško, naime, da bi se nezavisni srpski kadiluk odvažio da Šešelja izvede pred lice pravde - čovek je pobedio onoliki Haški tribunal, naš kadiluk je za njega sitna riba pljuckavica - a kada bi se nekim fantastičnim slučajem dogodilo da kadiluk vojvodu ipak utamniči s namerom da mu odrapi (uslovnu) kaznu, e, u tom slučaju bi na scenu stupili "patriotski intelektualci" - verovatno istih onih 650 koji su potpisali podršku Vučiću - koji bi peticijom zahtevali da se prestane sa progonom Srba i da se, u tom smislu, Šešelj promptno dearestira.

Slušaj sad 'vamo. Da se gornji katastrofični scenario ne bi - opet daleko bilo - jednoga dana ostvario, "protestantima" toplo preporučujem da u borbi protiv Šešelja odustanu od Šešeljevih sredstava i da - nastavljajući da protestuju - prestanu rasipati energiju koju će mnogo pametnije iskoristiti ukoliko se politički organizuju, pobede na izborima i potom - umesto da se odaju lopovluku i karanju silikonskih kurvi - krenu da prave državu u kojoj će biti mesta i za Šešelja, ali na njegovom pravom mestu - na početku Knez Mihailove, na štandu za prodaju kokardi i šajkača.

povezane vesti

Ugao paralakse

15

Piše: Svetislav Basara

Rugoba šegačenja

10

Piše: Svetislav Basara

@KVAKA22

10

Piše: Svetislav Basara

komentari (11)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

šta mari?

21. april 2017.

Pa zar u ovoj zemlji baš svaki šofer mora da avanzuje do ministra? To je kao kad bi kondukter na lokalu postao narodni poslanik a nije više Nušićev vakat.

A botoks?

21. april 2017.

Pa zar smo se za demokratiju toliko borili i sad, kad je počela da kuca na vrata, tražiš od nas da batalimo silikone!? Gde će ti duša? Čemu onda društveno javni angažman - kad nema sitnog ćara bez imalo para?

Nenad P.

21. april 2017.

Bez brige B., Seselj preti praznom puskom kao tigar od papira koji je svoju ulogu obezbedjivanja skypstinske vecine tajkunim i mafijasima odigrao jos 90ih. Predstava je davno zavrsena ovo sad je pomalo na bis

Tomislav Drvar

21. april 2017.

To zači da je i na sednici NS nosio pištolj. Hrabri i odvažni radikal.

Kikić

21. april 2017.

U potpunosti se slažem sa Basarom: Kao što su studenti-protestanti pre neko veče u širokom luku zaobišli rutu kojom su se vraćale sa "večitog derbija" Delije i Grobari, u još širem treba da obilaze orbitu u kojoj se (o)kreće Šešelj.

Milić

21. april 2017.

Možda bi bila još katastrofalnija varijanta kada bi se protestanti - umesto sa Šešeljem- susreli sa "spontano" organizovanim radikalima rešenim da brane čast svog predsednika.

cale

21. april 2017.

Bolje bi bilo komentatorima-trećepozivcima da malo stišaju strasti i da ne podbadaju "unuke" na junačka, tj. nerazumna dela.

Мiloš J. Kosovac

22. april 2017.

Basara i dalje preporučuje protestantinam da se organizuju u političke grupacije i pobede na izborima. Zar ne zna, a toliko ima silan um, da od kada su hrišćani dobili zaštitu države, Crkva je izdala Boga. Možda među onima čije su ideje pobedile na Saboru u Nikeji nisu svi bili besčasni, ali više se nisu mogli osetiti da su tu u službi Boga, kao da su svi bili u službi Sotone tj. Države, a država je bio Cezar. Zar sumnja da su Đinđić i da je ostao živ, ne bi mogao više nego Koštunica, koji je bio bliži ISTINI. Jer Koštunica nebi na tako ponižavajući način, još upotrebom mafijaša Zemunskog klana, ulovili Miloševića. A Milošević je promovisao u generale plaćene ubice, koji su poželeli ne da se osvete Đinđiću, već su s pravom shvatili da će ubrzo neko naoružan doći po njih. Zar Basara sumnja da Tadić nije bio častan čovek?! Ne, samo što pomenuti nisu bili „evnusi“, kada cela nekadašnja država bila ogoljena i bez gaća. Samo umesto dobre guze, mamarnog kompleks i vagine, bleštalo je nezaštićeno materijalno bogastvo u vidi gotovih para, fabrika, i svih mogućih resursa, i ljudskih. A bilo je ničije... Da ne duljim, nisu u pitanju ljudi već sistem – prvobitna akumalacija, tj. prisvajanje društvenog i državnog kapitala. Bio sam sudski veštak u Makedoniji na suđenju optuženom generlanom i direktoru za finansiska i komercijalna poslove u REK (Rudarsko-energtski kombinat) „Bitola“. Pre nego je „Inasajder“ otkrio samo delimično, ogromnu krađu u EPS. I to u vreme Koštunice kada je shvatio da njegovo poštenje, tj. stanje evnuha, nije dovoljno da EPS ne bude bezprestanka heban. Sada naročito, sisan od strane Države kao gladno bebe majčinu sisu...

Turbo Cajka

22. april 2017.

Moramo prihvatiti činjenicu da demonstranti i da su hteli nisu mogli da "zaobiđu" vojvodu. On je toliko okrugao i veliki da ima sopstvenu gravitaciju. U savremenoj nauci poznatiju kao Šešeljtacija. Privukao je tako studente svojom gravitacionom silom i eto belaja. Definitivno jedini je način da se zaobiđe u što širem luku. Između ostalog i zato što će, kao i većina političkih zvezda našeg političkog svemira, uskoro sam da eksplodira kao supernova te nije dobro biti u blizini.

gigatrend

22. april 2017.

Sve je Basara "pogodio", osim jednog: Kada ovde bude pravne države, Šešelju neće biti mesto na početku Knez Mihailove, nego u komšiluku S. Miloševića, kome je bio ''''omiljeni opozicionar''''.

basera

22. april 2017.

Ziv bio, moderatore, ljubi te @Kosovac!