Site name

Kolubarski okrug mogao bi da dobije Regionalnu službu hitne pomoći

Veliki problem manjak kadrova

Kolubarski okrug mogao bi u skorije vreme da dobije Regionalnu službu hitne medicinske pomoći. Podršku ovom projektu dao je i sam predsednik Aleksandar Vučić, a HK Krušik je izašla u susret sa obezbeđenjem i opremanjem prostora.

Piše: S. V.

Valjevo 06. novembar 2017. 23:41

Veliki problem manjak kadrova

Foto: Stanislav Milojković

Problem svih okolnih opština je nedostatak kadrova. Služba hitne medicinske pomoći zasad postoji samo u Valjevu, dok ostale opštine imaju organizovana dežurstva noću dok su u toku dana zaposleni na raspolaganju za pružanje pomoći ugroženima. Direktori domova zdravlja uglavnom su jednoglasni u slaganju sa samom idejom, ali kao problem i prepreku realizaciji vide i ističu nedostatak kadrova.

- To je ideja koja je začeta u razgovoru sa direktorom Krušika Mladenom Petkovićem, gde smo izneli ideju da hitna služba bude u okviru fabrike Krušik koja je i ranije imala svoju službu zdravstvene zaštite. Na poslednjem sastanku sa ministrima i predsednikom Vučićem izneo sam tu ideju i predsednik je tu ideju podržao i uputio me na ministra Lončara kako bi krenuli u realizaciju, rekao je na nedavnom sastanku sa direktorima domova zdravlja i predstavnikom Opšte bolnice Valjevo gradonačelnik Slobodan Gvozdenović.

Sastanku je prisustvovao i direktor filijale RFZO u Valjevu dr Milutin Matović, koji je rekao da je ideja o osnivanju više nego dobra. Hitna služba u Valjevu postoji više godina kao samostalna služba i radi neprekidno 24 sata, trenutno u tri smene i u svakoj smeni angažovane su po dve ekipe koju čine lekar, tehničar, vozač i stalni dispečer.

Stižu i sredstva za bolnicu

- Ono što je jako značajno jeste činjenica da ćemo od Kancelarije za obnovu i razvoj dobiti sredstva za bolnicu počev od energetske efikasnosti preko radova na samoj zgradi, renoviranje, i u mašinskom odeljenju itd. Uspeli smo da dobijemo ovlašćenje da možemo da finansiramo projekat renoviranja bolnice i da grad može da vodi taj projekat, rekao je gradonačelnik.

povezane vesti

komentari (0)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.