Ekonomija

Brnabić: Strana ulaganja povećana za 22 odsto

Predsednik Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da su u prva dva meseca ove godine strane direktne investicije u Srbiji dostigle 436 miliona evra i da su za gotovo 22 odsto veće nego u istom periodu rekordne 2017. godine.

Sutra protest u Nišu zbog aerodroma

Inicijativa “Ne damo niški aerodrom” pozvala je građane da sutra u 18 sati, na Trgu kralja Milana da zajedno pokažemu da je Niš grad pristojnih i dostojanstvenih ljudi, koji traže samo da budu tretirani sa poštovanjem koje zaslužuju, navodi se u saopštenju.

Oružari traže ostanak u državnom vlasništvu

Imamo bezbroj primera propalih privatizacija i u Kragujevcu i širom Srbije. Zato i zahtevamo da naša fabrika bude izuzeta iz buduće privatizacije domaće vojne industrije.

Nastavlja se štrajk radnika Zastava oružje

Štrajk radnika fabrike Zastava oružje nastavlja se danas jednosatnom obustavom rada na radnim mestima od 11 do 12 časova, najavila je Sindikalna organizacija „Zastava oružje“.

U ponudi i parcele u susednoj opštini

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o kriterijumu za utvrđivanje površine poljoprivrednog i šumskog zemljišta u postupku oduzete imovine, koja bi trebalo da reši pitanje zemljišta otuđenog u postupku komasacije, odnosno arondacije.

Direktna banka završila kupovinu Pireusa

Direktna banka je juče zvanično kupila 100 odsto vlasništva Pireus banke u, kako je saopšteno, cilju širenja svog poslovanja i jačanja pozicije na tržištu Srbije.

Država godišnje inkasira 1,3 milijarde evra

Ukoliko projekat „Jadar“ australijske multinacionalne kompanije „Rio Tinto“ zaista ugleda svetlost dana, kako se to u ovom trenutku najavljuje, u okolini Loznice bi se od 2023. godine proizvodilo 10 odsto svetskih potreba za litijumom.

Verujemo u institucije

Povodom teksta „Cepterova firma jača od sudskih presuda“ objavljenog u listu Danas od 16. aprila 2018. kompanija Melanesia je postala demanti sledeće sadržine:

Montažni objekti u zakup

Opština Veliko Gradište objavila je nadmetanje za davanje u zakup javnih površina za postavljanje privremenih montažnih objekata.