Ekonomija

OTP Grupa u Srbiji: Liderska pozicija u kreditiranju privrede i građana 2

OTP Grupa u Srbiji: Liderska pozicija u kreditiranju privrede i građana

Uprkos otežanim uslovima poslovanja usled pandemije, u trećem kvartalu ukupni neto krediti OTP Grupe u Srbiji iznosili su 3,6 milijarde evra što je učešće od preko 16.5% na tržištu Srbije sa rastom kredita na godišnjem nivou od skoro 14%, čime je ostvarena liderska pozicija u Srbiji.

Država u nezaposlene ne računa one koji se ne prijave na biro 9

Država u nezaposlene ne računa one koji se ne prijave na biro

Tokom vanrednog stanja u aprilu ove godine 200.000 ljudi je ostalo bez posla pokazuje istraživanje organizacije Sekons, dok Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja to demantuje i navodi da je prema evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, „od početka pandemije do danas evidentirano ukupno 44.105 lica kojima je prestao radni odnos, a koja su podnela zahtev za novčanu naknadu zbog gubitka posla.

Čekajući Tenis prošlo je šest godina 10

Čekajući Tenis prošlo je šest godina

Punih šest godina je prošlo od kada je Aleksandar Vučić bio gost vlasniku jedne od najvećih mesnih industrija na svetu Klemensu Tenisu u Nemačkoj, a više od četiri kako je najavio veliku investiciju Tenisa u našu zemlju.

Od sto evra svakome do ništa nikome 11

Od sto evra svakome do ništa nikome

Srpske vlasti su u prvom naletu korone velikodušno podržale ekonomiju državnim parama. Neki kažu da je to bilo rasipanje i da je to razlog što danas para nema, a oštre mere izostaju.

U Kragujevcu povećan porez na imovinu sa 0,3 na 0,4 odsto 14

U Kragujevcu povećan porez na imovinu sa 0,3 na 0,4 odsto

Tokom rasprave u gradskom parlamentu o povećanju poreske stope na imovinu fizičkih lica sa 0,3 na 0,4 odsto, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić rekao je da tu višu stopu imaju gradovi Srbije koji se najbrže razvijaju.