Šešelj: Samo ja mogu da pobedim Vučića 1Foto: Miloš Simić

Predsednički kandidat Vojislav Šešelj poručio je okupljenim pristalicama na Trgu
Republike u Beogradu da je jedini koji može da pobedi Aleksandra Vučića i da će kao predsednik kontrolisati sve tri grane vlasti.

Zakonodavnu vlast ću kontrolisati tako što ću vraćati svaki zakon koji nije dobar, Vučićevu vladu ću kritikovati za sve što nije dobro, a sudsku vlast delimično ću kontrolisati kao korektiv sudskih presuda da pomilovanjima iz zatvora vadim sirotunju, ali oni koji siluju žene, napastvuju decu ili
diluju drogom od mene milost ne mogu očekivati, rekao je Šešelj.

Komentarišući kritike da je previše blag prema Vučiću, rekao je da to radi zato što „svi strani agenti trenutno rade protiv njega“ i da je to zbog toga što Vučić nije uveo sankcije Rusiji.

Šešelj je poručio da će ako postane predsednik pokušati da odvrati našu zemlju od integracije sa EU i da je usmerina integraciju sa Rusijom.

Samo integracija sa Rusijom nama pruža ozbiljne šanse za izlazak iz krize, socijalne bede i rešava nam probleme odbane.Evroskaka unija nas ogolila obosila, rekao je Šešelj.

„Rusija se vraća na Balkan, jer ako krenemo u EU uslov će biti da priznamo Kosovo, Srbija to nikad ne sme da uradi. Ako uđemo u EU to će biti bez Vojvodine, Republike Srpske i Raške, a ako uđemo u savez sa Rusijom, onda jednog dana možemo vratiti ono što je izgubljeno, tu pre svega mislim na
Kosovo, Republiku Srpsku, Crnu Goru,“, rekao je Šešelj.

Obećao je da će ako bude predsednik ponovo otvoriti „pitanje okupacije Srpske krajine“.

Šešelj je kritikovao Vučića zbog odnosa prema izbeglicama, navodeći da se divi mađarskom lideru Viktoru Orbanu jer je na vreme postavio žicu na granici.

Srbija treba da posluži kao tampon zona za izbeglice, to je potpuna propast za Srbiju. Ja ću se kao čuvar ustava maksimalno zalagati da se naše granice obezbede. Bodljikavom žicom nije dovoljno, minskim poljima, ali niko ne može protivzakonito da uđe na teritoriju Srbiju, rekao je lider
radikala.

Šešelj je završio miting porukom Velika Srbija, a posle toga njegove pristalice su krenule u šetnju centralnim beogradskim ulicama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari