Simonida Kažić: Novinarka u lutriji 1

Dugogodišnja voditeljka TV Pink Simonida Kažić imenovana je za vršioca dužnosti direktora „Državne lutrije Srbije“.

Ona je na tom mestu zamenila Nenada Lazarevića, koga je Vlada Srbije razrešila na njegov zahtev. Šta je Kažićevu kvalifikovalo na to mesto, nisu sigurni ni u Vladi – ministar privrede Goran Knežević izjavio je da nije upoznat sa novim postavljanjima u DLS, i da je za to nadležna Kadrovska komisija Vlade Srbije, dok u Komisiji tvrde da je izabrana upravo na predlog Ministarstva privrede.

Simonida Kažić ima bogato novinarsko iskustvo, ali nema kvalifikacije za važnu funkciju na koju je postavljena. Završila je Pravno-birotehničku školu, upisala Pravni fakultet ali je od njega odustala. „Bilo mi je teško da se vratim učenju, mada nisam odustala od posla pravnika“, rekla je u jednom od intervjua koje je dala. U razgovorima sa novinarima nije pričala o političkim temama, poslu, situaciji u društvu… već uglavnom o kulinarstvu, muško-ženskim odnosima, putovanjima. Pa tako znamo da Simonida ne zna da kuva, ali da voli dobru hranu i vrhunska vina, da idealan muškarac mora da bude siguran u sebe i šarmantan, nikako glup i dosadan, a najzanimljiviji par iz javnog života su joj Danica i Vuk Drašković. Iako su joj oni, kako kaže, neponovljivi, poznavaoci je sve češće viđaju u društvu visokih funkcionera SNS.

Na pitanje: „Šta je najvažnije za ženu koja se slika na televiziji: da ume lepo da se obuče i istakne ono što je na njoj najlepše, da pokaže da joj je pamet iznad svega, da ume da se nametne provokativnošću i „oštrinom“ komunikacije sa sagovornicima?“, Simonida je odgovorila: „Svejedno je koju veštinu poseduje – ako uspe da natera one koji prate tu emisiju da im izgori cigareta u rukama dok je gledaju i slušaju“.

Rođena je 1969. godine. Novinarstvom je kao mlada počela da se bavi na Radiju B92. Karijeru je potom nastavila na BK televiziji, gde je u jednom periodu uređivala i vodila emisiju Telefakt. Pisala je kolumne za nedeljnike Evropa i Standard a široj javnosti postaje poznata prelaskom na TV Pink gde je provela 12 godina. Vodila je tok šou emisiju „Sudar“, bila novinar i urednik, a potom i direktorka televizije „Pink 15“ u Makedoniji.

Ima ćerku Anastasiju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari