Site name

SDA osudila nastup ministra Vulina

Stranka demokratske akcije Sandžaka, kao bošnjačka parlamentarna stranka, najoštrije osuđuje govor mržnje prema bošnjačkom narodu i njihovim legitimnim predstavnicima i institucijama od strane ministra Vojske Srbije Aleksandra Vulina i Ministarstva policije,kaže se u današnjem saopštenju SDA.

1

Piše: FoNet

Novi Pazar 06. novembar 2017. 13:48

SDA osudila nastup ministra Vulina

Foto: SDA Sandžaka

U saopštenju iznosi se tvrdnja da je reč o neprijateljskom delovanju prema Bošnjacima u Sandžaku i upravo onih na koje je upozorio predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća.

Državni vrh srpske države, po ko zna koji put, pretnjama, pa i silom, reaguje na legitimne zahteve i iznete argumente najvišeg predstavničkog tela Bošnjaka u Republici Srbiji. Sve to, zajedno sa izazivanjem mržnje prema bošnjačkom narodu, za krajnji cilj ima isključenje Bošnjaka iz političkog života Srbije.

Ovakve pretnje i govor mržnje grubo ugrožavaju pravo građana i njihovih legitimnih predstavnika na slobodu, pravnu sigurnost, jednakost pred zakonom, slobodu izražavanja i političkog organizovanja, kaže SDA u saopštenju.

Takva država, ne samo da ne zaslužuje članstvo u EU, već ni status kandidata. SDA Sandžaka očekuje od EU i Srbije da hitno pristupe rešavanju zahteva Bošnjačkog nacionalnog veća i kroz reviziju akcionog plana za poglavlja 23 i 24 uvrste zahteve legitimnih predstavnika Bošnjaka za rešavanje svih zločina nad Bošnjacima u Sandžaku i drugih nagomilanih problema sa kojima se Bošnjaci decenijama suočavaju.

Takođe, pozivamo EU i Vladu Srbije da pokrenu konkretne korake ka trajnom rešavanju statusa Sandžaka, u skladu sa rezultatima referenduma, kao legitimnim zahtevom za ostvarivanje prava svih građana Sandžaka koji traže slobodu mirnim putem, saopštila je Stranka demokratske akcije Sandžaka.

povezane vesti

komentari (1)

* Sva polja su obavezna

Potvrdite

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Miodrag iz Peći

08. novembar 2017.

Koji bre i kakav referendum, a jel onaj iz 1917.god ili 1943.god. ili iz 1991.god... 1917 je Austrougarska već bila na izdisaju tako da vam je nije mogla dati. Kapitulacijom Italije su se mnogi probudili (Makedonci, Albanci i Bošnjaci i ako su pre toga listom bili u Kvisligškim VMRO, balistima i handžar SS divizijama i da na kraju 1991.god misleći da će Zelena Transvezala (muslimanski BiH, Sandžak i Kosovo) proraditi ali avaj srpski i crnogorski deo Sandžaka se graniči sa Republikom Srpskom. Sledstveno tome što ne kukate kod CG u kojoj je više sandžačkih gradova no u Srbiji i u redu, ako se CG odrekne svojih teritorija, sa R. K. se spore oko dva tri pašnjaka a kamo li 5-6 gradova i to avaj za Bošnjake, većinski naseljeni najsrpskijim Srbima Vasojevićima i Kučima.