CG: Šestoro pušteno na slobodu 1

Šestoro od 20 državljana Srbije uhapšenih u noći između subote i nedelje, zbog sumnje da su planirali da zauzmu prostorije Skupštine Crne Gore i napad na visoke državne funkcionere, pušteno na slobodu nakon saslušanja, saopšteno je danas iz Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore, javlja RTCG.

„U prostorijama Specijalnog državnog tužilaštva saslušano je 20 osoba koji su u lišeni slobode zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela – stvaranje kriminalne organizacije u sticaju sa krivičnim djelom terorizam“, navodi se u saoopštenju.

Nakon saslušanja, kako se dodaje, za 14 osoba je doneto rešenje o zadržavanju do 72 sata, dok je šest lica pušteno na slobodu. Iz Specijalnog tužilaštva su naveli da se sumnja da je početkom oktobra u Srbiji i Crnoj Gori formirana kriminalna organizacija, s ciljem uticaja na zakonodavnu i izvršnu vlast u Crnoj Gori.

„Sumnja se da je plan ove organizacije bio da u vrijeme proglašenja rezultata na parlamentarnim izborima, uz upotrebu oružja, napadnu okupljene građane ispred Skupštine Crne Gore i službenike Uprave policije, a da potom zauzmu prostorije Skupštine, s namjerom da proglase izbornu pobjedu određenih političkih partija“, navelo je Tužilaštvo.

„Takođe se sumnja da je plan kriminalne organizacije bilo lišavanje slobode premijera Crne Gore“, ponovili su iz tužilaštva. U toku postupka utvrđeno je da su kriminalnu organizaciju, osim osoba koje su uhapšene, činile i osobe koje još nisu identifikovane, ali iz tužilaštva ističu da se na njihovoj identifikaciji i hapšenju i dalje intenzivno radi.

Osumnjičeni vođa grupe, bivši šef srpske Žandermerije, Bratislav Dikić, kako je ranije objavljeno, saslušavan je do 23 sata i 30 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari