TV duel u Francuskoj 1EPA/ CHRISTOPHE PETIT TESSON POOL

Dva francuska predsednička kandidata suočila su se u večeras u televizijskom duelu uoči drugog kruga predsedničkih izbora u nedelju, 7. maja.

Kandidatkinja za predsednika Francuske Marin le Pen sukobila se na samom početku televizijske debate sa svojim rivalom Emanuelom Makronom oko načina rešavanja problema posustale francuske ekonomije i otvaranja novih radnih mesta, prenosi N1.

Le Penova je rekla Makronu, bivšem ministru ekonomije i bankaru, da on želi da se primenjuje zakon najjačeg. Ona je rekla da su potrebne radikalne promene da bi se smanjila stopa nezaposlenosti od 10 odsto, javio je AP.

Le Penova je optužila Makrona da je kandidat globalizacije i da je sve to izrežirao odlazeći predsednik Fransoa Oland. Nakon što je Le Penova rekla da Makron nije sprečio prodaju velikih francuskih kompanija stranim firmama, Makron je naglasio da se ona nije valjano pripremila za debatu i da očigledno ne poznaje ekonomiju.

Iako prema poslednjim podacima javnog mnjenja, Makron vodi ispred Le Penove, ta razlika je umanjena u poslednjih nekoliko dana.

Oko 18 odsto glasača i dalje je neopredeljeno za koga da glasa. Cilj oba kandidata je da pridobije ovih 18 odsto, navodi Bi-Bi-Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari