Španski kralj odao poštu žrtvama napada 1Foto: EPA/ANDREU DALMAU

Više hiljada ljudi, među kojima i španski kralj Felipe, okupilo se na trgu Plasa de Katalunja u Barseloni da minutom čutanja odaju poštu žrtvama sinoćnjeg terorističkog napada.

Kralj Felipe je na trg u centru Barselone došao sa premijerom Marijanom Rahojom i predsednikom Katalonije Karlesom Puigdemontom.

Okupljeni su posle minuta ćutanja izvikivali: „Ne plašim se, ne plašim se“. U napadu u kombijem je ubijeno 14 ljudi.

Merkel : Neće nas pobediti

Berlin –  Nemačka, Španija i čitav slobodni svet su ujedinjeni u bolu, ali i odlučnosti da terorizam ne promeni naš način života, izjavila je nemački kancelar Angela Merkel i uputila saučešće španskim vlastima i želje za što brži oporavak povređenih u terorističkom napadu u Barseloni. Angela Merkel je rekla da terorizam može da nanese bol i tugu slobodnom svetu, ali da nikada ne može da ga pobedi.

Španski kralj odao poštu žrtvama napada 2

Angela Merkel  Foto: Fonet/AP

Razgovarala sam sa španskim premijerom Marijanom Rahojom i prenela mu izraze saučešća nemačkog naroda i vlade, izjavila je Angela Merkel.

Ona je ocenila da snaga slobodnog sveta leži u slobodi i demokratiji i da grad Barselona predstavlja primer takvog života, koji neguje toleranciju, slobodu kretanja i poštovanje za različite veroispovesti.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari