HRT se ogradila od Stankovića 1Foto: printscreen

Hrvatska radiotelevizija (HRT) saopštenjem se ogradila od TV voditelja Aleksandra Stankovića zbog pitanja da li se Domovinski rat može okarakterisati i kao građanski, a koje je u emisiji „Nedeljom u dva“ postavio ratnom veteranu koji je branio Vukovar, Predragu Mišiću.

„Hrvatska radiotelevizija, poštujući Ustav Republike Hrvatske i Deklaraciju o Domovinskome ratu Hrvatskoga sabora, ograđuje se od stajališta iznesena u emisiji Nedjeljom u dva 19. novembra u kojoj je voditelj Aleksandar Stanković u više navrata Domovinski rat doveo u vezu s „građanskim ratom“, kaže se u saopštenju koje je objavio GRT na svojoj onlajn strani.

U saopštenju se podseća da u Deklaraciji o Domovinskome ratu piše da je „na Republiku Hrvatsku oružanu agresiju izvršila Srbija, Crna Gora i JNA s oružanom pobunom dela srpskoga pučanstva u Republici Hrvatskoj“.

Hrvatska radiotelevizija ističe i da su „svi novinari i zaposleni u javnom medijskom servisu obavezni da objektivno i nepristrasno radw i poštuju pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske, a tako i one koji se odnose na Domovinski rat i stvaranje današnje slobodne, suverene i demokratske Republike Hrvatske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari