Novac prikupljen na manifestaciji „Novi Beograd otvorenog srca“ od priloga građana namenjen je deci na lečenju od malignih bolesti na Institutu za majku i dete, i tom prilikom prikupljeno je više od 160.000 dinara.

 Manifestaciju je i prošle godine organizovala opština Novi Beograd, kada je prikupljeno 150.000 dinara za Udruženje roditelja dece obolele od malignih bolesti „Zvončica“ osnovano pri Institutu za majku i dete. Pored novca za decu su obezbeđeni i slatkiši.

Donaciju građana Novog Beograda rukovodstvu bolnice, predao je Aleksandar Šapić, predsednik opštine.

– Institut za majku i dete po svom značaju prevazilazi okvire Novog Beograda i to svi u ovoj zemlji dobro znaju. Nisu to neka preterano velika sredstva, ali u ovim teškim vremenima svaka pomoć dobro dođe. Trudićemo se i u svim drugim prilikama da pomognemo svima, a posebno onima koji se bave decom. Opština je osnovala i humanitarni fond koji ćemo uskoro predstaviti javnosti, i mislim da će biti jedinstven u zemlji. Sigurno je da će i svoj podračun i humanitarni SMS broj imati i Institut za majku i dete tako da će svi oni koji budu želeli moći da pomognu – rekao je Šapić.

Novac koji je dobijen u ovoj donaciji biće namenjen za uređenje Odeljenja hematoonkologije, rekao direktor Instituta Radovan Bogdanović, koji se zahvalio svim građanima, i najavio planove da uz pomoć države i lokalne zajednice proširi kapacitete i otvori porodilište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari