Uobičajena slika beogradskih ulica, u nedelju 27. aprila će biti promenjena. Umesto automobilima i autobusima, glavne saobraćajnice grada će biti popunjene rekordnim brojem takmičara na 27. SvisGas Beogradskom maratonu. Sve gradske komunalne službe su uradile svoj posao i Beograd spremno dočekuje više od 20.000 trkača, poručili su organizatori ove manifestacije.


Sekretar Privremenog organa Beograda, Goran Vesić, sa žaljenjem je konstatovao da je, zbog manjka novca u gradskoj kasi, finansijska podrška Maratonu ove godine izostala, te je Grad pomogao uslugama komunalnih preduzeća.

– Beogradski maraton je jedan od najlepših događaja koji se dešavaju u našoj prestonici. Grad je ponosan što učestvuje u nečemu tako lepom. Maraton je istrajao svih ovih godina, bez obzira na sve probleme koji su postojali – naveo je Vesić.

Aleksandar Đorđević, predsednik SvisGas Beogradskog maratona, pozvao je Beograđane da u nedelju izađu na ulice i svojim prisustvom uveličaju ovaj sportski događaj.

– Tog dana svi treba da se naoružamo osmehom i da ga pošaljemo u svet. Ukoliko je svaki do sada održan maraton bio po jedna naša pobeda, najveća će biti kada se ova manifestacija bude svrstala u red vodećih svetskih trka – poručio je Đorđević.

Prema rečima zamenika sekretara za zdravstvo Aleksandra Stefoskog, o sigurnosti svih učesnika brinuće 27 medicinskih ekipa koje će biti raspoređene duž čitave trase maratona. Dok je načelnik „Čvorišta“ Darko Glavaš apelovao na građane da u subotu uveče izmeste svoja motorna vozila iz centralnih gradskih ulica i delova trase na Novom Beogradu gde će se kretati maratonci.

Pobednici maratona u obe konkurencije, dobiće po 5.000 evra, dok će pobednici polumaratona osvojiti 250 evra. Ukoliko iko u nedelju obori svetski rekord u maratonu dobiće bonus od 50.000 evra.

Režim saobraćaja tokom maratona

U nedelju 27. aprila će od ponoći do 19 časova biti zabranjen saobraćaj i uklonjena sva vozila u Kolarčevoj ulici, Terazijama i ulici Kralja Milana kao i delu Trga Nikole Pašića prema Terazijama. Od ponoći do 17 sati biće zabranjen saobraćaj i parkiranje u Prizrenskoj i delu Balkanske ulice, kao i saobraćajnicama u zoni OTC Novi Beograd. Od jedan do 11 časova biće zatvorene ulice Dečanska (od Nušićeve do Trga Nikole Pašića), Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra (od Kneza Miloša do Beogradske ulice) i Resavskoj (od Krunske do Bulevara kralja Aleksandra).

Od 9 do 11.30 sati za motorni saobraćaj će biti zatvorene Takovska (od Svetogorske do Kneza Miloša) i ulica Kneza Miloša (od Takovske do Nemanjine). Ulica Kneza Miloša od Bulevara kralja Aleksandra do Admirala Geprata će biti zatvorena do 16 časova. Od 10 do 16 biće zatvoren saobraćaj na celoj trasi maratona. Dok je od 6 do 16 zabranjen saobraćaj u ulici Kraljice Natalije, a od 10 do 16 za saobraćaj će biti zatvorene Rampa 4 i 6 na Mostu na Adi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari