NLS: Naprednjaci oborili sopstvenu listu u Ivanjici 1foto: Vojin Radovanović/Danas

Izborna komisija opštine Ivanjica usvojila je prigovore i poništila listu Aleksandar Vučić– Ivanjica sutra, saopštila je stranka Novo lice Srbije (NLS), članica koalicije Biram Borbu.

„Naime, podnosioci birača podneli su prigovor na listu jer se u istoj ne nalazi najmanje 40 odsto pripadnika manje zastupljenog pola. Utvrđeno je, takođe da naziv podnosioca izborne liste i naziv izborne liste nisu određeni u skladu sa zakonom“, navodi se u saopštenju NLS.

„Naprednjačka bahatost i nepoznavanje zakona su ovog puta vidljivi u samom izbornom procesu. Poništili su svoju izbornu listu, protivpravno promenili kandidata u već proglašenoj listi, promenili kandidata da promene formu i ponovo predali listu sa istim potpisima“, prenosi se izjava Ivana Jovićevića, potpredsednika NLS.

Kako je rekao Jovićević na listi odborničkih kandidata koja je predata i proglašena nalazilo se 14 kandidata manje zastupljenog pola, odnosno 38 procenata, dok zakon propisuje 40 odsto zastupljenosti. Listu je oborio pomoćnik predsednika opštine Ivanjica u svojstvu birača, Aleksandar Radonjić, dodaje se u saopštenju.

„Idemo u borbu. Ovo vam gospodo naprednjaci neće proći. Nadamo se da još uvek postoje institucije koje će ovo protumačiti i rešavati po zakonima države“, poručuje Jovićević, prenosi NLS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari