Fudbaleri Crvene zvezde stigli su na obalu Baltičkog mora, odradili lakši trening i potpuno spremni dočekuju večerašnji duel (18.00) trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope protiv letonskog Ventspilsa. Teren na kojem će se odigrati meč je u odličnom stanju, a igrač sredine terena Evandro Goebel, od nedavno fudbaler sa srpskim pasošem, sa nestrpljenjem očekuje večerašnji susret.


– Prijateljske utakmice su jedno, takmičarske nešto sasvim drugo. Svi smo se uželeli fudbala, i jedva čekamo da utakmica počne. Trener nas je upoznao sa protivnikom i po onome što smo videli i čuli od nas će sve zavisiti. Pokazali smo u Austriji da umemo da igramo dobar fudbal, siguran sam da ćemo to dokazati i našim navijačima – samouveren je Evandro.

Sa druge strane, konačne obrise polako dobija i zadnja linija crveno-belih čije je formiranje bilo najveći problem Robertu Prosinečkom. Naime, prema poslednjim najavama, centralni stub defanzive činiće Duško Tošić i Srđan Mijailović.

– Nemam tremu, nestrpljiv sam, ne mogu da dočekam da meč počne. Kao tim imamo kvalitet, stabilnost i atmosferu da pokažemo svima da smo prava ekipa i da se u Beograd vratimo sa povoljnim rezultatom – istakao je mladi Mijailović.

Isti avion kao za Bari

Bilo to puka slučajnost ili dobar predznak, tek fudbaleri Crvene zvezde su otputovali u Letoniju istim avionom kojim je slavna generacija 1991. odletela na finale Kupa šampiona u Bari. Izabranike Roberta Prosinečkog o tome je obavestila posada „Aviogeneksa“, pa ostaje da se vidi hoće li se Žuti kao i tada vratiti u Beograd sa povoljnim rezultatom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari