U Bijelom Polju je održan Drugi bjelopoljski bazar, na kojem je svoje proizvode predstavilo oko 30 izlagača. Bilo je tu ručno rađenih prekrivača, stolnjaka, raznih suvenira, prirodnih kozmetičkih preparata, ali i primamljivih ponuda bogatih turističkih i ugostiteljskih potencijala bjelopoljskog kraja.

– Svjesni činjenice da je sjever Crne Gore bogat turističkim potencijalom koji još uvijek nije valorizovan u pravoj mjeri, željeli smo da na ovaj način pokažemo da je naše područje bogato ne samo prirodnim resursima, već i ljudskim potencijalima koji svojim radom, trudom, idejom i kreacijom, zaslužuje da se njihov proizvod više približi svima nama, kazala je direktorica Turističke organizacije Violeta Obradović. Na manifestaciji su učestvovali i članovi udruženja paraplegičara iz Bijelog Polja koji su izložili anti dekubitni program.

– Osobe sa invaliditetom su u radionici Zlatne ruke izradili jastuke za invalidska kolica, jastučiće za laktove i stopala nepokretnih lica, zatim uz pomoć mašine za vez izradili smo zastavice sa grbovima, ukrasne vrećice za flaše. Imalo je dosta interesovanja za naše proizvode, ali i kupovine, rekla je predstavnica Udruženja Milka Stojanović.

Unikatne predmete od drveta predstavio je i Tatomir Rudić penzioner iz Ravne Rijeke kod Bijelog Polja.

– Do sada sam uradio više od 400 unikatnih figura od drveta koje plasiram uglavnom na sajmovima, ali prodajem i kod kuće. Nema velike zarade od ovakog zanata, ali nađe se i za to po neki kupac. Bilo je dosta interesovanja za moje proizvode a i prodalo se po nešto, rekao je Rudić. Rakočević Veselin iz Mojkovca izložio je slike, ikone i gusle koje, kako je kazao, isključivo radi od javorovog drveta.

– Svaka roba ima svog kupca, pa tako i ovakve predmete najviše kupuju turisti. Neke prodajem i po preporuci, ali najbolja prilika su svakako bazari i sajmovi kazao je Rakočević, dodajući da je zadovoljan posjetom bjelopoljskog bazara. Zadovoljni odzivom izlagača kao i kvalitetom proizvoda, u Turističkoj organizaciji Bijelo Polje, koja je pokrenula ovu manifestaciju, kažu da ovakav atraktivni i zanimljiv sadržaj treba ponoviti i uvrstiti u programe turističkih agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari