Udruženje „Svetionik“ uručilo 415 stipendija srednjoškolcima i studentima iz Novog Pazara i regiona 1Foto: Gradska uprava Novi Pazar

Novopazarsko udruženje „Svetionik“ uručilo je 415 stipendija učenicima srednjih škola i studentima iz ovog i okolnih gradova.

Posle tromesečne kampanje „Tvoja stipendija“, u kojoj su učestvovali pojedinci iz zemlje i inostranstva i privrednici, obezbeđena su sredstva za stipendiranje ssrednjoškolaca i studenata za ovu školsku godinu.

Kriterijumi za dodelu ove pomoći bili su rezultati u toku školovanja, da su korisnici bez jednog ili oba roditelja ili da su iz porodica lošeg materijalnog stanja.

Na ovogodišnjem konkursu za dobijanje stipendija u iznosu od 50 evra mesečno, javilo se 750 kandidata. Među studentima najviše ima stipendista sa državnih univerziteta.

Na svečanosti koja je održana u novopazarskom Domu omladine, direktor udruženja „Svetionik“ Mirza Aličković podsetio je da su korisnici stipendija odabrani „na osnovu akademskog uspeha i materijalnog stanja“ i posebno je istakao značaj obezbeđivanja stipendija za studente bez jednog ili oba roditelja.

– Zahvaljujući posvećenosti zaposlenih, volontera i članova „Svetionika“ uspeli smo da prikupimo sredstva za ovaj broj stipendija – naglasio je Aličković.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac ocenio je da je ovaj projekat „suštinski značajan za zajednicu i mlade koji su njena budućnost“.

– Ovo je zaista od velikog značaja i zahvalnost pripada i donatorima, koji su prepounali značaj ovog projekta. „Svetioniku“ je uspelo da izgradi poverenje u zajednici, što je znak dobrog rada i poverenja koje su stekli – rekao je Biševac.

Osnivač ove organizacije i sadašnji sandžački muftija Muhamed Demirović istakao je da je projekat „Tvoja stipendija“ izuzetno značajan, jer je „naša omladina pokazala da sa malo podrške može da postigne velike stvari za zajednicu“.

– Ohrabruje činjenica da neki naši nekadašnji stipendisti, sada doprinose projektu kao donatori – istakao je Demirović.

Kampanja „Tvoja stipendija“ biće nastavljena, a cilj je da se poveča broj stipendista.

Udruženje „Svetionik“ , deceniju i po, obezbeđuje stipendije za dobre studente i đake srednjih škola, koji su iz porodica lošeg materijalnog stanja ili su bez jednog ili oba roditelja. Do sada, na spisku je bilo oko 3.000 korisnika ove pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari