Dugogodišnji radnik u banjalučkoj sportskoj dvorani Borik Božidar Stanišljević (61), prema nezvaničnim informacijama koje prenose banjalučki mediji, sakrio je oružje u hali u nameri da kasnije preproda. Banjalučki mediji prethodno su javili da je Stanišljević priznao da je sakrio eksploziv i oružje u hali Borik uoči proslave 20 godina osnivanja Republike Srpske u ponedeljak. Proslavi je prisustvovalo rukovodstvo RS, predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade Ivica Dačić, patrijarh srpski Irinej.


Prema nezvaničnim informacijama koje je prenela Beta, Stanišljević je oružje sakrio kako bi ga preprodao, a na predaju se, navodno, odlučio kada je shvatio do kakvih je posledica doveo njegov čin. Policija je saopštila da još proverava motive zbog kojih je Stanišljević sakrio eksploziv i oružje u novinarskoj loži hale Borik u Banjaluci. Stanišljević je uhapšen u utorak, pošto je priznao da je u halu Borik uneo tri kilograma razornog TNT-a, detonator, snajpersku pušku, dve automatske puške, dva automata „škorpion“, prigušivač i 400 metaka.

Direktor sportske dvorane „Borik“ Manojlo Zrnić rekao je novinarima da je Stanišljević zaposlen u toj ustanovi više od 20 godina, ali da je poslednjih deset dana bio na bolovanju. Stanišljević je osumnjičen za krivično telo terorizma, zbog čega će biti predat Tužilaštvu Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari