Banjaluka

Cvijanović: Povećanje plata obaveza

Predsednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je povećanje plata, po osnovu povećanja neoporezivog dela dohotka, obaveza svih poslodavaca u RS i da će Inspektorat i Poreska uprava posebnu pažnju usmeriti na kontrolu u ovoj oblasti.

Lavrov u Banjaluci 17. septembra

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov boraviće u Banjaluci 17. septembra, gde će prisustvovati u osveštanju temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra.

Dodik Komšiću: Sve ankete govore da sam apsolutni pobednik

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik reagovao je na izjavu kandidata za Predsedništvo BiH Željka Komšića, koji je rekao da bi Dodik morao odustati od kandidature za člana tog jer je na američkoj crnoj listi, rekavši da je Komšić „gubitnik, koji pokušava da se vrati na scenu“.

Prijava protiv Harisa Silajdžića

Odeljenje za borbu protiv terorizma, ekstremizma i istrage ratnih zločina PU Trebinje, podnelo je Tužilaštvu BiH izveštaj o počinjenom krivičnom delu protiv Harisa Silajdžića za ratni zločin na području opštine Konjic nad srpskim civilima, potvrđeno je ATV u PU Trebinje.

Gojković i Čubrilović: Dogovoreno formiranje zajedničke parlamentarne komisije

Predsednica Narodne skupštine Srbije Maja Gojković sastala se danas u Banja Luci sa predsednikom Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljkom Čubrilovićem, a zajednički je ocenjeno da je ova poseta još jedna potvrda najvišeg stepena bliskosti, bratskih odnosa i uzajamne upućenosti Srbije i Republike Srpske.

Mektić: Imam informacije da se spremaju neredi

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić (SDS) izjavio je danas u Banjaluci da ima informacije da će entitetske vlasti Republike Srpske sa Savezom nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorada Dodika izazvati nerede pre održavanja izbora 7. oktobra.

Policija radi na rasvetljavanju napada na novinara

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka preduzimaju sve mere i radnje na rasvetljavanju napada na novinara RTV BN Vladimira Kovačevića (1982) koji se dogodio u nedelju uveče u Banjaluci, prenosi N1 BIH.

Pretučen novinar u Banjaluci

Novinar BN TV Vladimir Kovačević večeras je po povratku sa posla pretučen u Banjaluci.

Mladen Ivanić: Dodik olako dodeljuje BiH Bošnjacima

Interes Republike Srpske je da i Srpska i BiH imaju dobru saradnju sa Srbijom, prvenstveno ekonomsku. Radi se o velikim tržištima, a zajedničkim nastupom u turizmu i raznim drugim oblastima mogli bismo ostvariti korist.

Letovi iz Banjaluke 9,99 evra

Aviokarte za letove iz Banjaluke u novembru i do 15. decembra koštaće 9,99 evra, a ta cena važiće za sve destinacije do četvrtka 23. avgusta u ponoć, objavile su danas banjalukče Nezavisne novine pozivajući se na saopštenje niskotiražne aviokompanije Rajaner .

Dodik: Razumom do istine o Srebrenici

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je stavljanjem van snage Izveštaja o Srebrenici iz 2004. godine, Skupština Republike Srpske na vrlo odgovoran način završila rad u ovom sazivu.

Prva Poslednja