Banjaluka

SDS i PDP: Posebna sednica parlamenta RS sramno izrežirana Dodikova predstava

Poslanik u klubu Srpske demokratske stranke (SDS) Nebojša Vukanović izjavio je danas da je jučerašnja posebna sednica parlamenta Republike Srpske, na kojoj je vladajuća većina usvojila dvadeset zaključaka, „sramno izrežirana predstava“ srpskog člana Predsedništva BiH i lidera SNSD-a Milorada Dodika.

Dodik pozvao parlament RS da donese odluku o poništenju bonskih ovlaštenja OHR

Srpski čan Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da Republika Srpska nema pravo da se odrekne svoje autonomnosti, državnosti i samostalnosti, pozivajući Narodnu skupštinu da donese odluku o ukidanju „bonskih ovlaštenja“ visokih predstavnika i vraćanju entitetima nadležnosti koje su prenete na nivo BiH.

Mektić: Dodik odbija sve mere Saveta ministara za rešavanje migrantske krize

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas da se srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik predstavlja kao veliki ekspert za migrante, a osam meseci svog mandata nije predložio nijednu meru za sprečavanje ulaska migranata u BiH, već je samo odbijao mere koje je predlagao Savet ministara BiH.

Dodik: Priča o jačanju kapaciteta Saveta ministara deo podvale

Sve manje smo zainteresovani da se formira Savet ministara, pa neka oni to rade sami, kako misle da treba, izjavio je za ATV Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH i istakao da je priča o jačanju kapaciteta Saveta ministara deo podvale i prevare bonskih ovlašćenja na kojima je visoki predstavnik pokušao da gradi BiH na bazi prevare.

Stanivuković i Trivić: Vesti koje nikada niste čuli

Opozicioni poslanici u Skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković i Jelena Trivić bili su u ulozi spikera RTRS u emisiji „Istinite vesti RTRS“ u kojoj su čitali „vesti koje nikada niste čuli na toj televiziji ili radiju“ i najavili da će to redovno činiti svake nedelje u 16 sati u Banjaluci ispred sedišta javnog servisa.

Poslanik SNSD-a uvredio poslanicu PDP-a Jelenu Trivić

Na sednici Narodne skupštine Republike Srpske danas se desio skandal, kada je poslanik vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uvredio poslanicu opozicione Partije demokratskog progresa (PDP) Jelenu Trivić rekavši joj da je „zaljubljena u svog partijskog kolegu Draška Stanivukovića“.

Dodik: Neće biti protestne note Nobelovom komitetu

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas da neće biti ništa od najave predsedavajućeg Predsedništva Željka Komšića o slanju protestne note Nobelovom komitetu zbog dodele nagrade za književost Peteru Handkeu, uz napomenu da se takva odluka može doneti samo uz saglasnost sva tri člana.

PrvaPoslednja