Banjaluka

Nova hapšenja članova grupe Pravda za Davida

Banjalučka policija privela je večeras dve osobe, koje su zajedno sa još tridesetak građana došle na Trg Krajine, gde su šetnjom u krug, bez reči, želeli da iskažu protest zbog zabrane skupova „Pravda za Davida“.

Čubrilović: NATO na putu ka EU

Predsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je danas u Banjaluci da je evropski put BiH uslovljen putem ka NATO, jer su za BiH postavljeni uslovi koji nisu važili za druge zemlje.

Stanivuković: Protiv mene se vodi politički montiran proces

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković izjavio je danas da je podnošenje krivične prijave protiv njega za „pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja Republike Srpske“ politički montiran proces.

Radanović: Davor Dragičević se krije da ga ne ubiju

Suzana Radanović, majka stradalog Davida Dragičevića Suzana Radanović saopštila je, povodom navoda da je uzela milione KM i pobegla s Davorom, da nigde ne beži, a da je sve materijalno izgubilo vrednost onog dana kada joj je dete nestalo i da je „Davor tamo gde mora biti, čuva se da ga bagra ne ubije, jer je duga borba pred njim“.

Crnadak ne namerava da prekine saradnju sa ambasadorom Del Vekijem

Ministar spoljnih poslova Bosne i Hercegovine Igor Crnadak je na press konferenciji u Banjaluci govorio o radu Ministarstva, a i komentarišući prisustvo ambasadora Hrvatske u BiH Ivana Del Vekija proslavi u Banjaluci, rekao je da ne namerava da prekine saradnju sa njim, preneo je N1BiH.

Dodik: Vojna neutralnost RS je definitivan stav

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je definitivan stav Republike Srpske vojna neutralnost i neulazak u bilo koji vojni savez i da očekuje da tome ostanu privrženi i predstavnici RS u Savetu ministara, preneo je RTRS.

Doprinos Ane Brnabić razvoju RS „nemerljiv“

Svečanim defileom u centru Banjaluke u kojem je učestvovalo više od 500 pripadnika MUP-a Republike Srpske i više od 1.000 predstavnika civilnog sektora obeležen je Dan Republike – 9. januar.

PrvaPoslednja