Banjaluka

Nobilo: Slučaj Davida Dragičevića blizu rešenja

Advokat Anto Nobilo, koji više nije deo međunarodnog tima za utvrđivanje okolnosti o stradanju Davida Dragičevića, izjavio je da je slučaj blizu rešenja, ali da problem predstavlja to što je sve poprimilo političku konotaciju.

Dodik: Povući sve ambasadore

U okviru naših nadležnosti koje su, nesumnjivo, u BiH najveće, očekujem da Predsedništvo bude epicentar svih političkih institucionalnih dešavanja u BiH, izjavio je Nezavisnim novinama predsednik Republike Srpske (RS) i novoizabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik.

Dodik: Vlada RS do kraja meseca

Lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata i novoizabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik očekuje da bi nova Vlada Republike Srpske mogla da bude formirana do kraja meseca.

Dodik: Pamer prepreka saradnji sa Austrijom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je u pismu austrijskom ambasadoru u Sarajevu, da RS i on kao njen predsednik izražavaju puno poštovanje prema državi Austriji, sa kojom želi da unapređuje odnose u svakom pogledu, a da je ambasador Martin Pamer bio samo nepotrebna prepreka na putu te saradnje.

Dodik odbio susret sa austrijskim ambasadorom

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odbio je susret sa austrijskim ambasadorom Martinom Pamerom, jer je kao diplomatski predstavnik Austrije u Bosni i Hercegovini činio sve da do željene saradnje ne dođe, prenosi RTRS.

Konstitutivna sednica Skupštine RS 22. novembra

Konstitutivna sednica Narodne skupštine Republike Srpske, na kojoj će zakletve položiti novoizabrani poslanici, kao i predsednica i potpredsednici RS, Željka Cvijanović, Ramiz Salkić i Josip Jerković, trebalo bi da bude održana 22. novembra.

Dodik: Što pre formirati Skupštinu i Vladu

Predsednik Republike Srpske i novoizabrani član Predsedništva BiH Milorad Dodik, rekao je da se što pre mora formirati novi saziv Skupštine i Vlade, jer život i potrebe građana ne trpe zastoje i naglasio da će njegov rad u Predsedništvu BiH biti u skladu sa Ustavom.

„Pravda za Davida“ u jednoj zemlji EU

Skup Pravda za Davida održan je u Banjaluci u utorak uveče 218. put, a otac ubijenog mladića Davor Dragičević je najavio je da će ove sedmice u Sarajevu registrovati udruženje “Pravda za Davida”, kao i u još jednoj zemlji Evropske unije.

Kusturica: Dodik simbol opstanka

Slavni režiser Emir Kusturica izjavio je da je predsednik Republike Srpske i izabrani srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čovek kome u suštini nisu potrebni savetnici, poeni koje je sticao u životu, izraz su njegove čiste inteligencije kao i da je simbol opstanka.

Dodik i Čović formiraju koaliciju

Odlazeći član Predsedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović izjavio je da se na večerašnjem sastanku sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom dogovorio da ubrzano formiraju programsku koaliciju.

Kazne za nevakcinisanje dece

Nadležni sudovi u Republici Srpskoj izrekli su u devet slučajeva uslovnu kaznu, a u pet slučajeva najnižu zakonom propisanu novčanu kaznu od 100 konvertibilnih maraka roditeljima koji su odbili da vakcinišu svoju decu, javlja agencija Anadolija.

PDP: Kusturica uvredio Banjaluku

Gradski odbor Partije demokratskog progresa Banjaluka smatra da je savetnik i blizak saradnik predsednika SNSD Emir Kusturica uvredio građane Banjaluke nazivajući je „selendrom“, što pokazuje nastavak ponižavajućeg odnosa SNSD prema Banjaluci, saopšteno je danas iz PDP.

Prva Poslednja