Banjaluka

Dodik: RS će doneti odluke ako Incko upotrebi bonska ovlašćenja 4

Dodik: RS će doneti odluke ako Incko upotrebi bonska ovlašćenja

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik i lider vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) izjavio je da će Republika Srpska doneti svoje odluke ukoliko Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko upotrebi „bonska ovlašćenja“ u vezi sa odlukom Narodne skupštine RS da odbaci njegov ultimatum o poništenju odlikovanja osuđenima za ratne zločine.

Parlament RS usaglasio zaključke: Odbacuje Inckov zahtev o oduzimanju odlikovanja 5

Parlament RS usaglasio zaključke: Odbacuje Inckov zahtev o oduzimanju odlikovanja

Narodna skupština Republike Srpske usaglasila je večeras zaključke kojima se odbacuje zahtev visokog predstavnika u BiH Valentina Incka da entitetski parlament poništi odlikovanja dodeljena osobama presuđenim za ratne zločine, među kojima su članovi nekadašnjeg najvišeg vrha RS – Radovan Karadžić, Biljana Plavšić i Momčilo Krajišnik.

Satler uručio RS više od 22 hiljade PCR testova 7

Satler uručio RS više od 22 hiljade PCR testova

Šef Delegacije EU u BiH Johan Satler uručio je danas u Banjaluci predstavnicima Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske 22.500 PCR testova i isto toliko virusnih transportnih podloga.

Slabiji zemljotres u Banjaluci 8

Slabiji zemljotres u Banjaluci

Područje Banjaluke večeras je pogodio zemljotres, objavio je Evropski mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Poginula novinarka Borka Budić 14

Poginula novinarka Borka Budić

Novinarka brojnih redakcija u Republici Srpskoj (RS) Borka Budić (38) poginula je u planinarskoj nesreći u Sloveniji, javili su večeras banjalučki mediji.

PrvaPoslednja