Na Sajmu automobila u Kragujevcu posetioci su, od petka do nedelje, mogli da vide najnovije modele i brendove 15 proizvođača, odnosno Fijat Krajsler grupacije (Jeep, Alfa, Lanča), Tojote, Mazde, Folksvagena, Renoa i Dačije, Citroena, Britiš motorsa (Land Rover), Škode, Hjundaia, Nisana, Opela i drugih, od kojih je čak četrnaest predstavljeno premijerno.

Pored putničkog programa koji je bio izložen u hali “Šumadija sajma”, na platou ispred zgrade sajmišta bila su predstavljena teretna vozila svetskih proizvođača. Dilerske kuće su i ovoga puta nudile aukcijske cene, specijalne sajamske popuste i povoljnosti za potencijalne kupce izloženih automobila. Najskuplji izloženi automobil koštao je 88.000, a najjeftiniji 8.000 evra. Svoju ponudu na sajmu predstavile su i banke, osiguravajuće kuće i lizing kompanije.

Ako je suditi po broju posetilaca i atmosferi tokom sajamske manifestacije, interesovanje Kragujevčana i ostalih žitelja Šumadije, te centralne i drugih delova Srbije za ovogodišnji Sajam automobila na kragujevačkom Gradskom sajmištu bilo je veće nego ranijih godina.