Vuk Jeremic

dan borbe protiv femicida foto Aleksandar Roknić
07.03.2023. 15:20

AŽC: Ubistvo žene u Pirotu je moglo biti sprečeno, pokrenuti postupke protiv sudija i tužilaca

Osnovni sud u Pirotu je izdao saopštenje u kome je na kraju naveo da se ubistvo Sanje M, koja je iznova i iznova prijavljivala da je bivši nasilni partner proganja, i pored svih preduzetih mera, nije moglo sprečiti. Ovakvo saopštenje Osnovnog suda u Pirotu šalje poražavajuću poruku svih ženama koje preživljavaju različite oblike porodičnog i partnerskog nasilja – da i pored prijave nasilja njihovi životi neće biti spašeni, saopštio je danas Autonomni ženski centar.
Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Arvena Balerija zbog šverca oružja po Srbiji i Zapadnoj Evropi
30.12.2022. 00:02

Tužilaštvo pokrenulo istragu protiv Arvena Balerija zbog šverca oružja po Srbiji i Zapadnoj Evropi

Tužilac za organizovani kriminal doneo je naredbu o sprovođenju istrage protiv Arvena Balerija, (prethodno ime Rafet Hodža), rođenom u Podujevu gde mu je i  prijavljeno prebivalište, a koji je državljanin Republike Srbije, zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz čl. 346 stav 2 KZ i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih  materija iz čl 348 stav 3 u vezi stavova 1 i 2 KZ, saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.
Psihoterapeutkinja o digitalnom nasilju: Ne mora neko da puca ili udari da bi bilo posledica 11
30.10.2022. 19:52

Psihoterapeutkinja o digitalnom nasilju: Ne mora neko da puca ili udari da bi bilo posledica

Pre nego što bilo šta postavimo ili podelimo na internetu o drugoj osobi bilo bi dobro da se zapitamo kako bismo se mi osećali kada bi to neko uradio sa nekim našim sadržajem. Kako izgleda kada smo na primajućem kraju? Ljudi su prestali da vode računa o drugima. Moramo da nađemo način da se vratimo tome da je svako vredan, važan i da zaslužuje poštovanje – kaže u razgovoru za Danas Radmila Vulić Bojović, porodični psihoterapeut.
Novine Objektiv prestale da izlaze, glavni urednik ne zna zašto 12
24.10.2022. 13:39

Novine Objektiv prestale da izlaze, glavni urednik ne zna zašto

Novine Objektiv prestale su da izlaze prošle nedelje. Kako je Danasu nezvanično rečeno, zaposleni su samo obavešteni o gašenju štampanog izdanja, te da će od sada svi raditi za portal. Glavni urednik novina Duško Vukajlović navodi da on nije dobio zvanično objašnjenje o razlozima zbog kojih se novine više ne štampaju.

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. septembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Šelić Marčelo, pisac i muzičar

Čitam Danas zato što nisam od juče, a i vrlo sam zainteresovan za sutra.