Zoran Misic

Noćna dežurstva na traktorskim blokadama u Kragujevcu i Rači, u ponedeljak za Beograd auto-putem 2
13.08.2022. 20:05

Noćna dežurstva na traktorskim blokadama u Kragujevcu i Rači, u ponedeljak za Beograd auto-putem

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Šumadije koji su danas oko podne blokirali centar Kragujevca prenoćiće na svojim traktorima u Ulici Zorana Đinđića. Takođe, poljoprivrednici koji već treći dan blokiraju glavnu ulicu - Karađorđevu u Rači kod Kragujevca i noćas će dežurati pored svoje mehanizacije. Oragnizatori protesta najavljuju radikalizaciju i polazak za Beograd u ponedeljak jutro auto-putem.
Kragujevac, rodno mesto borbe za radnička prava 4
19.05.2022. 15:40

Kragujevac, rodno mesto borbe za radnička prava

Baš, nekako prigodno, u vreme kada su uzvici radnika ponovo aktuelni na kragujevačkim ulicama, tražeći svoja prava kao i u vreme Svetozara Markovića, podsetio je Miloš Jurišić, direktor narodnog muzeja, u Kragujevcu je u Noći muzeja otvorena stalna, multimedijalna postavka izložbe „Politički život u Kragujevcu u drugoj polovini 19. veka”.

Naslovna strana

2. decembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.