Zoran Misic

Zbog upozorenja na vremenske nepogode Kragujevac nevreme dočekuje spremno, obećavaju nadležni 1
04.08.2023. 22:48

Zbog upozorenja na vremenske nepogode Kragujevac nevreme dočekuje spremno, obećavaju nadležni

 Na osnovu upozorenja Republičkog hidrometeorološkog zavoda za područje Srbije na vremenske nepogode i značajnu promenu vremena, večeras i sutra 5. avgusta, Ministarstvo unutrašnjih poslova - Sektor za vanredne situacije uputio je upozorenje svim komandantima Štabova za vanredne situacije na području Šumadije za preduzimanje preventivnih i operativnih mera, navodi se u obaveštenju koje su večeras, nešto pre 22 sata dobili kragujevački novinari od Kriznog štaba Skupštine grada.
Noćna dežurstva na traktorskim blokadama u Kragujevcu i Rači, u ponedeljak za Beograd auto-putem 7
13.08.2022. 20:05

Noćna dežurstva na traktorskim blokadama u Kragujevcu i Rači, u ponedeljak za Beograd auto-putem

Nezadovoljni poljoprivrednici iz Šumadije koji su danas oko podne blokirali centar Kragujevca prenoćiće na svojim traktorima u Ulici Zorana Đinđića. Takođe, poljoprivrednici koji već treći dan blokiraju glavnu ulicu - Karađorđevu u Rači kod Kragujevca i noćas će dežurati pored svoje mehanizacije. Oragnizatori protesta najavljuju radikalizaciju i polazak za Beograd u ponedeljak jutro auto-putem.
Kragujevac, rodno mesto borbe za radnička prava 9
19.05.2022. 15:40

Kragujevac, rodno mesto borbe za radnička prava

Baš, nekako prigodno, u vreme kada su uzvici radnika ponovo aktuelni na kragujevačkim ulicama, tražeći svoja prava kao i u vreme Svetozara Markovića, podsetio je Miloš Jurišić, direktor narodnog muzeja, u Kragujevcu je u Noći muzeja otvorena stalna, multimedijalna postavka izložbe „Politički život u Kragujevcu u drugoj polovini 19. veka”.

Naslovna strana

Naslovna strana za 8. decembar 2023.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.