Foto: Aleksandra Popović

Oni su se okupili pred početak sednice Skupštine grada na kojoj će se odlučivati o budžetu za sledeću 2019. godinu.

Gradska vlast, naime, dala je predlog cifara budžeta za sve gradske opštine koje će im grad isplatiti u narednoj 2019. godini. Ako se ovaj predlog budžeta usvoji na današnjoj sednici, Stari grad će dobiti najmanje novca od svih opština. Dok je većini opština budžet povećan od 130 do 400 miliona dinara, opštine Stari grad i Novi Beograd su dobile svega osminu od te sume.
Po tom planu za Stari grad je predviđeno 4,5 miliona dinara za troškove u celoj 2019. godini, za Novi Beograd je predviđeno blizu 5 miliona, dok su sve ostale opštine dobile znatno više novca.
Ovo nastavlja optužbe javnosti da gradska vlast diskriminiše „opozicione opštine“. To je danas podvukao i Marko Bastać, obrazlažući razloge za performans.
– Građani Starog grada su kažnjeni tako malim budžetom od kada je SNS na vlasti jer nisu njihovi glasači, rekao je Bastać.
Aktivisti Starog grada su doneli i razvaljene stubiće koje nameravaju da poklone gradskoj vlasti jer, kako kažu, „već dve i po godine apeluju da se uklone i poprave“.
Oni su kasnije ušli u zgradu Skupštine grada tražeći gradonačrlnika Zorana Radojičića, međutim on u tom trenutku još nije bio stigao. Radojičić se pojavio ubrzo nakon što su Starograđani napustili Skupštinu.