Nikodijević: Olakšice za ugostitelje na dnevnom redu sutrašnje sednice Skupštine grada 1Nikola Nikodijević Foto: Beoinfo

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević ocenio je da se vakcinacija u Beogradu odvija zadovoljavajućom brzinom i precizirao da je zaključno s jučerašnjim danom 593.693 Beograđana dobilo bar prvu dozu vakcine, od čega je 427.763 i revakcinisano.

To zapravo znači, pojasnio je Nikodijević, da je 30,7 odsto punoletnih građana primilo obe doze vakcine.

– Cilj nam je da u Beogradu bude revakcinisano 750 hiljada ljudi, zbog čega nastavljamo istim tempom kojim smo radili i prethodnih nedelja. Na Beogradskom sajmu bez zakazivanja mogu da se prime tri vakcine: „fajzer”, „sputnjik” i „sinofarm” – rekao je Nikodijević i podsetio da u Beogradu ima i mnogo mobilnih punktova, što je posebno važno za udaljenije stanovništvo u seoskim sredinama.

On je naglasio da su u starosnoj kategoriji od 65 do 74 godine najbolji rezultati i da je vakcinisano više od 72 odsto ljudi.

Nikodijević je još jednom apelovao na Beograđane da se vakcinišu i ocenio da smo veoma blizu izlaska iz ove situacije.

Predsednik Skupštine grada osvrnuo se i na sutrašnju sednicu Skupštine grada, na kojoj će se na dnevnom redu naći olakšice za ugostitelje, koji su i inače najviše pogođeni pandemijskom krizom.

– Imajući na umu mere koje važe bezmalo godinu dana, zbog čega su ugostiteljima smanjeni prometi i prihodi, apsolutno smo svesni da rade u teškim uslovima. Nadovezujemo se na mere Vlade Srbije i ovo je peti put da Grad Beograd donosi neku od olakšica. Tako ćemo ovog puta ugostitelje osloboditi plaćanja zakupnina za prostor koji je u vlasništvu Grada Beograda i to za maj, kao i nadoknada za bašte za jun i jul – naveo je Nikodijević.

Precizirao je da će se ove olakšice odnositi na više od 51 hiljadu kvadrata poslovnih prostora čiji je vlasnik Grad, kao i na bašte ugostiteljskih objekata.

– Ne možemo biti nemi posmatrači, mi smo partneri u ovom poslu i zato moramo da čujemo glas ugostitelja i da razumemo njihove probleme – poručio je Nikodijević.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.