„Veliko mi je zadovoljstvo što imam priliku da otvorim ovu manifestaciju jer je Ada Ciganlija brend koji čini poznatim i Beograd i Srbiju. Ona je omiljeno mesto susreta tokom čitave godine i drago mi je što se manifestacija održava na 60-godišnjicu od kada je napravljeno ovo izletište i što se njen nastanak može videti na izložbi pored nas. Ada je moderno mesto susreta koje okuplja sve Beograđane i njihove goste i nastaviće to da bude još dugo u budućnosti, a mi ćemo se truditi da uvek bude jednako atraktivna za sve svoje posetioce“, istakla je Ivona Jevtić.

Program otvaranja počeo je tokom popodneva likovnom kolonijom „Fabriano in Aquarello Srbija” i performansom „Dalistyle”, a nastavio se porodičnim piknikom, radionicom za dame „Umetnost ravnoteže” i drugim brojnim zabavnim programa.

„S obzirom na to da se danas obeležava i 60 godina od početka omladinske radne akcije na Adi Ciganliji, manifestaciji su prisustvovali i predstavnici udruženja ORA (omladinske radne akcije) koji su sa posetiocima podelili uspomene koje nose kao mladi graditelji zaslužni za to što je Ada Ciganlija postala omiljeno kupalište i okupljalište za Beograđane tokom leta“, piše u saopštenju.

Tom prilikom, sa najstarijim učesnikom omladinskih radnih akcija Ivona Jevtić odigrala je i uvodni ples, kojim je otvorena igranka, pod simboličnim nazivom „Kao u stara dobra vremena”.