Foto: Fonet/ Nenad Đorđević (Arhiva)

Kako se navodi, očekuje se da će za oko 45 dana svi biti uklonjeni svi. Zbog velikog broja uništenih i oštećenih ukrasa podnete su četiri krivične prijave.

Radnicima je trebalo dva meseca da postave novogodišnje ukrase u Beogradu, a oko 45 dana biće neophodno da se oni uklone.

„Počeli smo 11. septembra sa postavljanjem ukrasa, svečano je uključena novogodišnja rasveta 15. novembra i trajalo je do 16. februara. Trebaće nam izvestan period, najmanje 45 dana da sve uklonimo, selektujemo, pospremimo po magacinima, proverimo šta je oštećeno i uradimo prepravke za sledeću godinu“, rekao je direktor JKP „Javno osvetljenje“ Beograda Aleksandar Cincar Poposki za RTS.

Ove sezone bilo je postavljeno 6.000 svetlosnih lančanica i ukrasa i 3.500 figura na 127 lokacija.

Prema pisanju RTS, on je ukazao je da će zbog potrebe snimanja jednog filma na 10 lokacija privremeno biti ostavljeni ukrasi i privremeno paljeni.

Cincar Poposki je ukazao da se prvi put dogodilo da je veliki broj ukrasa bio sistematski uništavan i zbog toga su podnete četiri krivične prijave. Najviše ih je uništeno na Tašmajdanu, Slaviji, Manježu i na Obilićevom vencu.

Povezani tekstovi