Foto: Dejana Majstorović

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Građevinska direkcija naredne godine početi izgradnju stanova za pripadnike snage bezbednosti u Zemunu.

On je ocenio kao „veliki uspeh“ i što je danas usvojena odluka o osnivanju Prihvatilišta za decu, jer će se na taj način zbrinuti oko 700 dece koja žive na ulici.

Gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević očekuje da će Prihvatilište u Ulici Živka Davidovića na Zvezdari biti završeno 25. februara 2019. godine, kada će ta ustanova proslaviti 60 godina postojanja.

Ona je podsetila da je više od dve decenije Prihvatilište bilo u neadekvatnim i nebezbednim uslovima pri Zavodu za vaspitanje dece na samo 250 kvadrata.

„Ovo je prvo svratište i prihvatilište koje će podržati Grad Beogarda i biće umreženo sa svim ustanovam socijalne zaštite i policijom. Ustanova će raditi 24 sata i služiće za urgentno zbrinjavanje dece“, izjavila je Stanisavljević.

Danas je usvojen i predlog izgradnje spomenika kralju Aleksandru Prvom Karađorđeviću, koji će biti postavjen između Predsedništva i Starog dvora.

Izglasana je i odluka kojom se gradskim opštinama daje dozvola da dopuste ulazak manjih kućnih ljubimaca, težine do dva kilograma, u šalter zone gradskih institucija.