Od 15. juna otkada je zvanično počela letnja kupališna sezona na Adi Ciganliji, „beogradsko more“ svakodnevno primi veliki broj posetilaca.Vikendom taj broj dostiže i 150 hiljada. Uprkos lošem vremenu koje je bilo karakteristično za protekli period, svaki sunčan i topao dan, na Savsko jezero izmamio je brojne posetioce.

– Ovogodišnja kupališna sezona na Adi Ciganliji, počela je u znaku otvaranja makiške strane jezera, koja je od ove godine dobila zvaničan status kupališta. Ova obala, koja je i do sada korišćena i bila pod nadzorom spasilačkih službi, od ove godine opremljena je česmama, tuš platoima i toaletima, tako da je sada čitava plaža oko Savskog jezera u potpunosti spremna da primi sve posetioce željne kupanja i letnje zabave – kaže Tanja Šakotić, PR Ade Ciganlije.

Posetiocima će pored najvećeg i najuređenijeg kupališta u gradu, na raspolaganju biti i brojni drugi sadržaji. JP Ada Ciganlija se tokom svake letnje kupališne sezone pobrine da obezbedi niz besplatnih sadržaja. Tako su sa radom počele i besplatne škole vateropla, za koje prema iskustvima od proteklih sezona uvek vlada veliko interesovanje. Od ove godine, uvedene je i besplatna škola odbojke.

– Jedna od zanimljivosti koju smo pripremili za naše posetioce je i besplatna obuka u spid badmintonu koja se održava svakog dana od 10 do 11,30 sati na terenu u blizini rukometnih terena. Reč je o sportskoj disciplini koja nije u tolikoj meri zastupljena kod nas, a koja serazlikuje od standardnog badmintona jer se igra sa drugačijom vrstom loptica koje omogućavaju brže i dinamičnije igranje. Punom parom rade i centar vodenih sportova, pontonski bazen u kojem se održavaju vaterpolo utakmice i škola ovog sporta, a biciklistička staza koja će kružiti oko čitavog jezera, biće završena tokom narednih dana, tako da će posetioci koji vole ovaj vid rekreacije biti u mogućnosti da voze bicikle na novoj stazi koja je sada u potpunosti odvojena od pešačkih staza – navodi Šakotić.

Nedavno je počela i nova sezona u MAMA parku, jedinstvenoj oazi posvećenoj deci i roditeljima. Ovde se organizuju različite zabavne i edukativne aktivnosti za decu i roditelje kao što su kreativne radionice, plesna škola, joga, škola engleskog jezika, škola lepog govora, fitnes programi, porodičnamasaža, škola roditeljstva i mnogi drugi sadržaji.

U ponudi je i najsavremeniji trim park u zemlji u kojem posetioci mogu da vežbaju besplatno na 24 profesionalne sprave, kao i na trim stazi. Od ove sezone, park je dobio i četiri nove sprave. Sprave su pre svega namenjene starijim posetiocima Ade, koji su na ovaj način dobili mogućnost da se besplatno rekreiraju.

– Preko puta trim parka, u postojećem dečijem parku koji je opremljen ljuljaškama, klackalicama i drugim rekvizitima na kojima deca mogu da se zabave, postavljene su i dve nove sprave koje su dostupne i mališanima sa invaliditetom. Obe sprave imaju pristupne staze prilagođene osobama sa invaliditetom- kaže Šakotić.

Ada Ciganlija nudi i teniski kompleks na kojem organizovana i teniska akademija koju vodi selektor naše teniske reprerzentacije, Bogdan Obradović. Ada ciganlija nudi izobilje „ekstremnih“ sadržaja, kao što su skijanje na vodi, pejntbol, penjanje na veštačku stenu, vožnja dvokolicama, avantura park i mnoge druge. Sa radom je nastavio i sportski centar za osobe sa invaliditetom koji je otvoren prošle godine, dok su budući mladenci ponovo u mogućnosti da započnu bračni život u romantičnom okružnjenju Parka za venčanja. Pored bogate ponude, sportskih, rekreativnih i zabavnih sadržaja, Ada Ciganlija ima i raznovrsnu ugostitenjsku ponudu, sa obiljem restorana i kafića.

Komercijalna ponuda na Adi

Iznajmljivanje bicikla, odrasli (sat) 150 dinara

Iznajmljivanje bicikla, deca (sat) 100 dinara

Iznajmljivanje rolera (sat) 200 din

Iznajmljivanje pedalina (30 min) 250 din

Tenis (sat) 500 do 800 dinara

Pejntbol (sat) oko 900 din

Laser tag (sat)oko 700 din

Boravak u Avantura parku (sat) 800 din

Skijanje na vodi 750-1.750 din

Veštačka stena 150 din

Pecanje na Ada Safariju (dan) 500 din

Segvej (električne dvokolice) (10 min) 200 dinara

Aktivnosti koje se ne plaćaju

Najsavremeniji trim park u zemlji sa 24 sprave

Trim staza

Škola plivanja i vaterpola u pontonskom bazenu

Sportski centar za osobe sa invaliditetom

Javna sportska igrališta

Kupalište

Javni toaleti i tuš platoi

Korišćenje biciklističke staze

Besplatna škola odbojke na pesku

Besplatna škola spid badmintona

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.