Sukob aktivista SNS-a i predstavnika inicijativa građana u opštini Zvezdara 1Foto: Vratite trolu 28

Na stepeništu je, kako su istakli, grupa aktivista SNS-a gurala građane braneći im da uđu na sednicu, zbog čega je obezbeđenje bilo prinuđeno da interveniše.

Sukob aktivista SNS-a i predstavnika inicijativa građana u opštini Zvezdara 2
Foto: Vratite trolu 28

„Na ulazu u salu, građanima je postavljeno pitanje sa kog su spiska – SNS ili grupa građana. Sala je bila poluprazna, ali je na kraju samo troje od četrnaest građana pušteno u salu, pod izgovorom da nema mesta. Nakon sednice, jedan od aktivista SNS-a udario je u glavu jednog od troje građana koji su prisustvovali sednici. U ovom trenutku, okupljeni čekaju policiju“, ističe se u saopštenju.

Prisustvo građana okupljenih u inicijativama „Vratite trolu 28“ i „Sačuvajmo zelenu Zvezdaru“ bilo je, kako su naveli, najavljeno predsedniku opštine i članovima svih odborničkih grupa, zbog problema sa kojima se, kako su rekli, građani ove opštine suočavaju poslednjih meseci. 
Sukob aktivista SNS-a i predstavnika inicijativa građana u opštini Zvezdara 3
Foto: Vratite trolu 28

Inicijativa „Vratite trolu 28“ nastala je kao reakcija na ukidanje jedine direktne linije od Zvezdare do centra grada, zbog čega su građani predali peticiju sa preko osam hiljada potpisa Sekretarijatu za javni prevoz, krajem novembra održali protest ispred Sekretarijata i tokom prethodnog vikenda organizovali blokadu Čingrijine kako bi skrenuli pažnju gradske vlasti na svoje nezadovoljstvo donetim odlukama.

Za utorak, 17.12. u 18 časova najavljena je blokada na raskrsnici Jaše Prodanovića i Ruvarčeve.
Sačuvajmo zelenu Zvezdaru protivi se Nacrtu plana detaljne regulacije područja uz ulice Dimitrija Tucovića i Čingrijine, u delu od Batutove ulice do kompleksa osnovne škole „Marija Bursać“, kojim je predviđeno širenje kolovoza, stvaranje novih ulica i izmeštanje okretnice autobusa 77 i trolejbusa 40, tako što će zelene površine biti značajno smanjene i veliki broj kuća u kojima žive građani biti srušen.