Usvojen budžet Beograda za narednu godinu u iznosu od oko 125 milijardi dinara 1Foto: Beta/Milan Timotić

Odbornici Skupštine Grada Beograda usvojili su danas budžet za sledeću godinu koji, zajedno sa budžetima gradskih opština, iznosi oko 125 milijardi dinara.

Planirano je da rashodi gradskog budžeta budu za 2,5 milijardi dinara veći od prihoda, odnosno da deficit iznosi 2,52 odsto prihoda budžeta.

Кapitalna ulaganja predviđena su u iznosu od oko 18,8 milijardi dinara što je 15,15 odsto budžeta.

Odbornici su usvojili i odluku o utvrđivanju obima sredstava za vršenje poslova grada i gradskih opština i određivanju prihoda koji pripadaju gradu, odnosno gradskim opštinama u 2021. godini.

Usvojena je i izmena odluke o lokalnim komunalnim taksama, naknadama za korišćenje javnih površina, cenovnik usluga organizacionih jedinica Gradske uprave, kao i zaključci o pokretanju novih postupaka javnih nabavki po odobrenju Sekretarijata za finansije.

Takođe je usvojen i Plan detaljne regulacije za novo naselje Ovča, opština Palilula, kao i Plan detaljne regulacije za kompleks socijalnog stanovanja u tom naselju.

Doneta je i Odluka o izradi plana detaljne regulacije za Blok 32 na Novom Beogradu, kao i Izmena Odluke o izradi plana detaljne regulacije pijace Кalenić u opštini Vračar.

 

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.