Foto: BeoInfo

Vesić je izjavio da današnja poseta srpskim opštinama na Kosovu i Metohiji predstavlja podršku Beograda srpskom narodu na KiM kako bi opstao na svojim ognjištima i izdržao sve pritiske kojima je izložen. Vesić će u Leposaviću mališanima  u predškolskoj ustanovi „Naša radost” podeliti novogodišnje paketiće povodom pravoslavne Nove godine. Deca iz Leposavića učestvovaće u interaktivnoj dečijoj predstavi glumca Svetislava Buleta Goncića „Novogodišnja bajka”.

Vesić će se tokom dana sastati sa predsednicima opština Leposavić i Kosovska Mitrovica Zoranom Todićem i Goranom Rakićem. Zamenik gradonačelnika Beograda razgovaraće sa čelnicima srpskih opština o projektima na severu Kosova i Metohije koje će podržati Grad Beograd kao i o pomoći javnim preduzećima u srpskim opštinama koju mogu da pruže beogradski komunalci.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić posetiće hram Sv. Vasilija Ostroškog u Leposaviću, položiti cveće na spomenik Knezu Lazaru u Kosovskoj Mitrovici i razgovarati sa građanima.

Goran Vesić će dočekati pravoslavnu Novu godinu sa građanima na centralnom trgu u Leposaviću.

Sa Goranom Vesićem u poseti severu Kosova i Metohije nalaze se Dragomir Petronijević, član Gradskog veća Beograda, Damir Handanović, direktor CEBEF, Svetislav Bule Goncić, direktor Ustanove kulture „Vuk Stefanović Karadžić”, Dragan Đorđević, direktor JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća”, Andrija Čupković, direktor JKP „Parking servis” i Nedeljko Radosavljević, direktor Kancelarije za mlade Grada Beograda.

Povezani tekstovi