Vesić povodom 8. marta ugostio 1.800 žena iz Skupštine grada 1Foto: Beoinfo

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić ugostio je danas u Starom dvoru 1.800 žena koje su zaposlene u Skupštini grada i uručio im lični poklon povodom 8. marta, saopštio je Beoinfo.

Događaju su, kako se navodi, prisustvovali načelnica Gradske uprave Sandra Pantelić, pomoćnik gradonačelnika Aleksandar Marković i gradski urbanista Marko Stojčić.

Vesić je podsetio da se 8. mart po drugi put za redom proslavlja u Skupštini grada i izrazio nadu da će ova tradicija nastaviti da traje i ubuduće.

– Mislim da je važno da jedni drugima u kolektivu ukazujemo pažnju, a mi smo ovde jedna porodica. Želim da vam u ime Skupštine grada čestitam 8. mart, poželim sve najbolje i da vam poklonimo po knjigu – ukazao je Vesić.

On je istakao da zna da neki smatraju da ovaj dan ne mora da se slavi, jer je relikt prošlosti.

–Ovaj praznik treba da obezbedi da žene zaista budu ravnopravni članovi našeg društva. Da nije bilo 8. marta i da se neke žene pre više od 100 godina nisu borile za svoja prava, ta prava ne bi bila takva kakva danas jesu – ukazao je zamenik gradonačelnika.

On je dodao da je 8. mart prilika da se ukaže pažnja ženama ali, kako je istakao i prilika da se vidi šta smo kao društvo učinili na zaštiti žena.

–Mislim da smo poslednji godina napravili velike korake u ravnopravnosti žena u našem društvu. Pre svega mislim na mere zaštite žena od porodičnog nasilja, te usvojili pravni okvir koji nasilnike nad ženama kažnjava veoma brzo. Takođe, Srbija je jedna od retkih evropskih zemalja u kojoj žene čine 40 odsto na izbornim listama. Imamo na čelu Vlade Republike Srbije ženu, većinu sekretara u Gradu Beogradu takođe čine žene, kao i činjenicu da se sve veći broj žena nalazi na istaknutim funkcijama – ukazao je Vesić.

On je ponovio da to i dalje nije dovoljno jer su, kako je rekao, žene i dalje često manje plaćene od muškaraca za obavljanje istih poslova.

–Znam da posao koji obavljate nije adekvatno plaćen, jer radite u državnoj upravi u kojoj postoje ograničenja kada su u pitanju plate. Ali se i kroz solidarnu pomoć i na druge načine trudimo da pokažemo da vrednujemo vaš rad. Takođe ako svakog narednog 8. marta rešimo po neki od tih problema, oni će jednom biti rešeni. Zato je Dan žena važan jer on nije formalan, već suštinski praznik – zaključio je Vesić.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vesić povodom 8. marta ugostio 1.800 žena iz Skupštine grada”

  1. Pod pretpostavkom da u Skupštini grada ne rade samo žene, šta tolika bulumenta ljudi radi u dotičnoj skupštini? Da nije malo mnogo? A sve to iz naših džepova.

  2. Kada sam pročitao vest kako je zamenik predsednika grada BGD Vesić „počastio“ za 8 mart 1.800 žena zaposlenih u Skupštini grada BGD,ostao sam zgranut tolikim brojem činovnica.Ako bih pitao koliko Skupština grada ima zaposlenih muškaraca ko zna koliki bi to broj bio ? Sada poredim samo jednu ustanovu,sa toliko činovnika,a takvih ustanova i institucija,agencija ima bezbroj,onda razumem kako vlast kanališe svoj izbor vlasti,kad penzionerima obećava 4 hiljade dinara pomoći?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.