Čekić i motka po glavi stanovnika 1Foto: Luca Marziale / Danas

Narod ništa drugo nije ni zaslužio nego batine, glasi poruka koja je očito sa najvišeg mesta u državi poslata Šapčanima u subotu preko grupe huligana u trenerkama sa kapuljačama, naoružanih motkama, čekićima i bagerom.

Oni su pokušali da rasteraju narod koji je blokirao saobraćajnicu u Šapcu, nezadovoljnom zbog usvojenih štetnih zakona o referendumu i eksproprijaciji.

Neko će reći da sve policije sveta biju, ali je ovde problem u tome što se srpska policija, kao slučajno, povukla pred batinašima koji su dovezeni luksuznim crnim škodama (da li su to bili službena kola Vlade Srbije – istraga nikad neće ni pokazati ni dokazati, al će trajati zauvek).

Bagerista koji je bagerom hteo da pregazi demonstrante na putu dobio je pohvalu od vlasti da je ispravno postupio što je hteo da ih pregazi, jer kako vickavo reče premijerka – vozio je „samo 2, 3 kilometra na sat“, ma uopšte se nije pomerao.

Pa nek premijerka stane ispred točka tog bagera koji se „uopšte ne pomera“, pa da vidimo šta će biti.

Ili što kaže Bata Stojković u Maratoncima – nek nahvata par naprednjaka…

Nije prvi put da vlast sprovodi bezakonje zloupotrebljavajući huligane kao partijsku policiju i državne institucije pretvara samo u neme posmatrače državne anarhije koju sprovodi.

Sećamo se dobro kako je policija tukla mirne demonstrante na studentskim protestima 1996/97, zatim kako je dovozila batinaše i policiju iz cele Srbije u Beograd da bi kao stoku tukla demonstrante i lovila ih kao živi plen.

Sećamo se i kako je pre kontramitinga koji je organizovao zločinac Slobodan Milošević njegov pristalica Živko Sandić pucajući iz pištolja trajno obogaljio pristalicu SPO Ivicu Lazovića, brutalnog prebijanja stanovnika Srbije tokom oktobarskih demonstracija 2000.

Ipak, policija je zbrisala tokom državnog paljenja ambasada po Beogradu 2008. godine zbog proglašenja kosovske nezavisnosti.

Ti postupci ni danas nisu gotovi.

Isto tako neće nikad biti ni privedeni ovi koji su narod tukli motkama, mada policija ima sve – snimke, njihov identitet, brojeve registarskih tablica kola kojima su došli i kojima su pobegli od razjarenog naroda. Sve zna i ne čini ništa ili ne sme ništa, rezultat je isti.

To nas dovodi do samo jednog zaključka a to je da su batinaške grupe bliske vlastima, baš kao što su i za račun vlasti „nepoznati“ fantomi srušili ljudima kuće u Savamali da bi se izgradio privatno-pljačkaški projekat Beograd na vodi, koji je Vlada Srbije proglasila za tajan mada ga svojim novcem milionima plaćaju građani Srbije.

Obrnuta logika koju vlast primenjuje samo još jednom vrlo ubedljivo šalje poruku golorukom narodu – gazićemo vas bagerima, tući ćemo vas motkama i čekićima (makar bili i plastični), ako se budete bunili.

Sve ovo smo već videli u vreme zlikovačkog režima Slobodana Miloševića, čija crno-crvena koalicija opet nemilosrdno jaše stanovnike Srbije. Najgore od svega je što se od građana traži da uživaju u tom suludom galopu koji je vlast nametnula.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.