Pavlović je odlučila da prekine po život i zdravlje opasan štrajk posle sastanka sa premijerkom Anom Brnabić, od koje je zatražila pomoć i obećanje da njeni problemi neće biti stavljeni u stranu.

Brnabić je rekla da će dati sve od sebe da pomogne Maji Pavlović, ali da sve treba da se uradi u skladu sa zakonom.

Iz ove vesti neupućeni bi mogao da zaključi da je premijerka jedna osećajna osoba koja će učiniti sve da pomogne građanki i preduzetnici koja štrajkuje najopasnijim vidom protesta, ali nije tako. Srećom, objavljen je video-izveštaj sa tog sastanka na kome se moglo čuti i videti pravo lice predsednice vlade. Umesto uvažavanja nekog ko je zarad ostvarivanja svojih prava spreman na žrtvovanje, umesto bar mrvice solidarnosti sa ženom koja je vidno iznemogla, Brnabić je pokazala neviđenu aroganciju i Maji Pavlović očitala bukvicu zbog toga što se, jelte, usudila da štrajkuje glađu i time, kako je rekla Brnabić, ucenjuje premijerku.

Poput srednjovekovne vladarke pred kojom podanici treba da padaju na kolena, Ana Brnabić je porekla spremnost da pomogne u rešavanju problema Kanala 9, te optužila Maju Pavlović da maltene traži poseban cenovnik naknada za sebe, da premijerka utiče na sudstvo, a ona to, naravno, ne sme ni u kom slučaju.

A kada je reč o sudstvu, Ana Brnabić izmišlja da neko traži da ona utiče na sudske sporove. Od nje se očekuje, to je njena obaveza štaviše, da reformiše sudstvo kako se u sudovima ne bi godinama, pa i decenijama krčkali sporovi. Jer, građani Srbije imaju pravo na suđenje u pravičnom roku. Umesto ozbiljne reforme, vlast se bavi time kako da osigura prevlast kod izbora sudija i obezbedi kontrolu nad sudskom vlašću.

Umesto vladarke, premijerka je morala da, kao državni službenik, učini sve da građanku i preduzetnicu Maju Pavlović primi mnogo ranije, i pre nego što je počela štrajk glađu. Od taksi i poreza koje plaća Kanal 9 platu prima i premijerka Srbije i ona se na tom mestu i nalazi da bi učinila sve što je u njenoj moći da građani žive bolje.

Sastanak u Vladi bio je zapravo predstava za javnost, kako je to ocenio Vukašin Obradović iz NUNS-a. Premijerka je rekla i da nije nadležna za zahteve Maje Pavlović, a time poručila svima da ne dolaze kod nje i ne traže pomoć, jer ona nije nadležna ni za šta. Zna se ko je.

Povezani tekstovi