Društvo

Mihajlović: Srbija najviše napredovala u uključivanju žena u politiku

Predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorana Mihajlović izjavila je danas da je Srbija prema Indeksu rodne ravnopravnosti najviše napredovala u uključivanju žena u politički život i da je u toj oblasti bolja od polovine zemalja EU, saopšteno je iz njenog kabineta.

Šarčević: U planu novi modeli đačkih zadruga i ekskurzija

Ministаr prosvete, nаuke i tehnološkog rаzvojа Mlаden Šаrčević izjаvio je dаnаs, tokom obilаskа obrаzovnih ustаnovа u opštini Lučаni, dа se reforme u obrаzovnom sistemu Srbije nаstаvljаju i najavio novine poput novih modela đačkih zadruga i ekskurzija.

Ove godine 57 napada na novinare u Srbiji

Iako je u prvih osam meseci ove godine zabeleženo skoro 60 napada na novinare, Savet Vlade Srbije tvrdi da se sve Preporuke Evropske komisije, koje se tiču novinarske bezbednosti, i više nego uspešno realizuju, rekao je danas predsednik Centra za praktičnu politiku Dragan Popović na predstavljanju izveštaja o medijskim slobodama u EU Info centru.

Otvoreno savetovalište za LGBT osobe

U prostorijama Centra za obrazovanje i kulturu „Božidarac“ danas je otvoreno savetovalište za LGBT + zajednicu u Srbiji.

Matić: Tužiću Kozića zbog teksta u Ilustrovanoj Politici

Predsednik Komisije za istraživanje ubistva novinara Veran Matić, izajvio je za RSE da će tužiti Gorana Kozića, autora teksta „Verane, Verane, šta to radiš, mamografu jedan“, objavljenog Ilustrovanoj Politici od ponedeljka 11. decembra.