Društvo

Kako su 2000. godine bez problema održane Olimpijske igre u Sidneju? 8

Kako su 2000. godine bez problema održane Olimpijske igre u Sidneju?

Pre ravno dve decenije, u Sidneju su otvorene 27. po redu Letnje Olimpijske igre, a Danas je u  jednom od svojih vikend izdanja preneo najzanimljivije detalje svečane ceremonije otvaranja najvećeg sportskog takmičenja na svetu, s tri potonje medalje za srpske i crnogorske sportiste pod zastavom tadašnje „male“ Jugoslavije.

Gde adekvatno odložiti električni i elektronski otpad? 9

Gde adekvatno odložiti električni i elektronski otpad?

Iako je odlaganje električnog i elektronskog otpada u Srbiji zakonski definisano, kao i lokalnim planovima, mnogima je nepoznanica gde i kako na adekvatan način da odlože svoje stare, dotrajale uređaje.

Nulti Autonomni festival žena AFŽ počinje sutra u Novom Sadu 13

Nulti Autonomni festival žena AFŽ počinje sutra u Novom Sadu

Autonomni festival žena (AFŽ), koji prema najavi organizatorki nastaje kao otpor nasilju, mržnji, tradicionalnim i retrogradnim strukturama, počinje sutra u Novom Sadu i trajaće do 10. oktobra u novosadskoj knjižari „Bulevar Books“.

Vulin: Oklopno vozilo "Miloš" položilo sve testove 14

Vulin: Oklopno vozilo „Miloš“ položilo sve testove

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je na poligonu „Nikinci“ poslednjoj fazi ispitivanja pred uvođenje u naoružanje Vojske Srbije višenamenskog oklopnog borbenog vozila pogona „Miloš“ i konstatovao da je taj točkaš „položio sve testove“, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

Milićević: U borbi protiv korupcije nema rezultata 15

Milićević: U borbi protiv korupcije nema rezultata

Potpredsednik Saveta za borbu protiv korupcije Miroslav Milićević izjavio je FoNetu da će Savet 23 septembra razgovarati i dati mišljenje o Telekomu, jer je reč o temi za koju je javnost veoma zainteresovana, ali je, istovremeno, ukazao da u borbi protiv korupcije „nema rezultata“ i da je Srbija po tome „ispod evropskog proseka“.