Društvo

Grad Šabac poklonio čamac rečnoj policiji

Grad Šabac poklonio je Policijskoj upravi u Šapcu čamac, motor i prikolicu – deo opreme koju je Gradska uprava dobila u okviru Projekta prekogranične saradnje Republike Srbije i Republike Hrvatske (JENTRAP). Vrednost ove donacije iznosi oko 400.000 evra, i osnovni cilj je zaštita od poplava.

Učenje algoritama kroz ples

Osnovna i srednja škola “Petro Kuzmjak” u Ruskom Krsturu poznata je po jednoj neobičnoj katakteristici – svi đaci ove škole igraju „algoritam ples“.

Batut: Registrovano preko 5.000 obolelih od malih boginja

Od početka oktobra u Srbiji i u opštinama sa srpskom većinom na Kosovu registrovana su 5.492 slučaja malih boginja, dok je od posledica te bolesti umrlo 15 ljudi, pokazuju podaci Insituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, prenosi RSE.

Sa predsednikom na kahvu

Petak, 29. maj 2009, temperatura iznad 40, vreme oko 15 časova. Nigde žive duše u srcu sarajevske Baščaršije, sem mene i četvorice moje braće – Siniše i LJubiše Spasovića, Miće i Momčila Glišića, ljudi u sedmoj deceniji života, koji su prvi put došli da me obiđu.

Vučić: Za 10 godina veoma respektabilna i snažna armija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas renovirane učeničke sobe, čitaonicu i ostale prostorije Internata Vojne gimnazije u Beogradu i najavio da će „Srbija za 10 godina imati veoma respektabilnu i snažnu armiju“.

Dan kada je doktor plakao

Najmlađi član moje porodice je i najmlađi doktor nauka u celom svetu. Sa samo deset godina on je stekao ovu titulu i to ne bilo gde nego baš kod nas i to na jednom prestižnom našem privatnom univerzitetu.

Dragičević i Memić: Ne verujemo u zvaničnu verziju smrti naših sinova

Očevi pokojnih Davida Dragičevića i Dženana Memića u emisiji Most Radio Slobodne Evrope odgovarali su na pitanja o tragičnim slučajevima, tvrde da su njihovi sinovi ubijeni i ističu da ne veruju u izveštaje zvaničnih institucija Republike Srpske i BiH, prenosi RSE.