Ambasada SAD u Beogradu opet obrađuje zahteve sa vizu građanima Srbije 1Foto: FreeImages/Ranjithd

Američka ambasada u Beogradu od danas ponovo obrađiuje sve zahteve za vize, među kojima su i turističke, saopšteno je iz Ambasade, prenosi Nova.rs.

Na sajtu Ambasade navodi se da obrađuju vize koje nisu useljeničke samo u slučaju da su ih podneli građani Srbije ili osobe sa trajnim boravkom u Srbiji.

Termine koje zakažu strani državljani bez stalnog boravka u Srbiji biće automatski otkazani.

Kako se dalje navodi u saopštenju ambasade, slobodni termini za rutinska turistička i poslovna putovanja su veoma ograničeni. Useljeničke i vereničke vize imaju prioritet, dok se ostali slobodni termini dele po principu prioriteta za vize tipa A, G, F, M, J, E, H, I , L, O, P i C1/D.

Termini se mogu zakazivati isključivo kroz zvaničnu stranicu servera za zakazivanje.

Predsedničke uredbe u vezi sa zabranom putovanja iz određenih zemalja usled epidemije koronavirusa i dalje su na snazi.

Produženje važenja naknade za vizu

Rok važenja uplate za obradu neuseljeničkih viza (MRV taksa) je produžen do 30. septembra 2022. godine. Uplate za obradu takse ne mogu da se refundiraju niti da se prenesu na drugo lice.

Ukoliko želite da zahtev za vizu podnesete u konzulatu u nekoj drugoj državi, moraćete da platite novu taksu za obradu vize i da popunite novi obrazac DS-160.

Uslovi ulaska u SAD propisani od strane Centra za suzbijanje i prevenciju bolesti

Svi putnici koji avionom ulaze u SAD, starosne dobi iznad dve godine, na ulazu moraju da dostave negativan test na COVID-19 koji ne sme biti stariji od tri dana od dana putovanja.

Molimo vas pažljivo pročitajte Frequently Asked Questions za najnovije informacije u vezi sa ograničenjima putovanja usled epidemije COVID-19. Za najnovije informacije u vezi sa predsedničkim uredbama koje su u vezi sa epidemijom COVID-19 molimo vas posetite Department of State’s website

Hitna putovanja

Ukoliko morate hitno da otputujete u SAD, molimo vas pratite instrukcije sa stranice našeg servisa za zakazivanje kako biste zatražili ubrzani termin za razgovor.

Zahtevi za ubrzani termin će biti razmotreni samo ukoliko su podneseni kroz zvaničnu stranicu servisa za zakazivanje. Takođe imajte na umu da se ubrzani termini odobravaju samo kada postoji osnovan razlog za hitno putovanje, npr. u slučajevima hitnih medicinskih intervencija, smrtnih slučaja u porodici itd. Ubrzani termin ne mogu da podnesu podnosioci koji nisu državljani Republike Srbije ili bez stalnog boravka.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Ambasada SAD u Beogradu opet obrađuje zahteve sa vizu građanima Srbije”

  1. To je prava demokratija. Srbija bi trebala da uvede isti režim viza za Albaniju, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i za privremeno okupiranu teritoriju Srbije Kosmet. Tako se čuvaju granice suverene države. Bravo amerima po prvi put.

  2. Ko ce da ide u tu trulu Ameriku? A i da odu postoje sanse da ce da ih tamo ubiju jer svaki dan su na hiljade pucnjava.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.