Ilustracija Foto: Radmila Marković

Maglu je teško predvideti, ali je ona ovih dana u jutarnjim i večernjim moguća na putevima pored reka, jezera, banja i po kotlinama, navodi AMS.

Vidljivost je trenutno dobra, sem na području Kikinde i Vranja gde je zbog sumaglice ona smanjena, zato vozači ne žurite, poštujte sva ograničenja i sve saobraćajne propise u

U vremenskoj prognozi za danas, 22. oktobar, najavljuje se pretežno oblačno vreme, ali će u većini mesta biti suvo, dok će samo ponegde padati kratkotrajna slaba kiša.

Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Najviša temperatura od 12 do 18 stepeni.

Prema poslednjim informacija JP „Putevi Srbije“, nema zadržavanja na naplatim rampama.

Radovi na putevima

Od 21.oktobra, od 07.30 časova izvodi će se radovi na skidanju ukrasnog cveća i saksija sa stubova javnog osvetljenja, na auto-putu E75 (drž. puta I A reda br 1 – gradski deo), na deonici od petlje Zmaj na mostu Gazela, do petlje Lasta u smeru ka Nišu. Radovi će se izvoditi u srednjem pojasu sa pomeranjima. U zoni radova, za saobraćaj će biti zatvorena krajnja leva (preticajna) saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom(srednjom) i krajnjom desnom (zaustavnom) saobraćajnom trakom, navodi se u saopštenju AMSS.

Kako se dodaje, od 17. oktobra, došlo je do izmene u načinu odvijanja saobraćaja usled radova na sanaciji mosta preko reke Lepenice, u zoni petlje Batočina na deonici auto-puta između petlje Batočina i petlje Lapovo, u smeru Niš – Beograd ( drž. puta I A reda broj 1). Za vreme radova saobraćaj se iz pravca Niša ka Beogradu preusmerava preko postojeći službnih prolaza na dvosmerno odvijanje saobraćaja, pravcem Beograd – Niš, u zoni izvođenja radova na mostu u dužini od 1,2km.