Ilustracija zastoj u saobraćaju / Foto: N1

Na graničnom prelazu Batrovci vozila čekaju oko tri minuta. Na graničnom prelazu Horgoš čeka se deset minuta, javljaju dopisnici RTS-a.

Izveštač RTS-a javlja da na graničnom prelazu Batrovci nema većih zadržavanja za putnička i teretna vozila, kako na izlazu, tako i na ulazu u Srbiju.

Nešto više vozila na ulazu u Srbiju očekuje se u utorak po podne.

O stanju na graničnom prelazu Batrovci, građani mogu da se upoznaju na portalu AMSS-a. Na graničnom prelazu Batrovci postavljene su dve kamere, jedna na ulazu a druga na izlazu, koje prate stanje na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom.

Na graničnom prelazu Horgoš i na ulazu i na izlazu iz zemlje čeka se deset minuta. U protekla sedamdeset dva sata srpsko-mađarsku granicu prešlo je 70.000 putnika, 17.000 vozila i 600 autobusa. Zadržavanja se očekuju u sredu, 2. maja

Saobraćaj je, inače, pojačan na svim putnim pravcima. Najopterećeniji je izlaz iz Beograda na Ibarskoj magistrali, gde trenutno nema prekida, ali zbog velikog broja vozila saobraćaj se na pojedinim deonicama ove magistrale obavlja usporeno uz moguće kraće zastoje.

Slično je i na Obrenovačkom, Pančevačkom, Zrenjaninskom putu, kao i na obilaznici oko Beograda.

Vozačima se savetuje da ne ulaze u rizična preticanja kolona, jer na taj način ugrožavaju svoju i tuđu bezbednost.