Foto:BIRN

…ovo je danas objavila je danas Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

Građevinska inspekcija je, kako se navodi u tekstu te mreže, došla do informacija koje govore da iza gradnje jednog hotela na Kopaoniku stoji direktor Bezbednosno-informativne agencije (BIA) Bratislav Gašić, iako se kao zvanični vlasnik vodi Zoran Kostić.

Podaci ukazuju da je proizvođač vojne opreme Mile Dragić na toj planini započeo rekonstrukciju hotela „Klub A“ bez potrebnih dozvola, kao i da Zvonko Veselinović, kontroverzni biznismen sa Kosova, počinje izgradnju objekta na Goliji. Kako se dodaje, načelnica inspekcije Vesna Rumenić, koja je istraživala te slučajeve i potpisala dokumente, u više navrata je rekla kako strahuje za svoju sigurnost, a u izveštaju zaposlenih u Odeljenju građevinske inspekcije Ministarstva građevinarstva navodi se da su nju (Rumenić) zaposleni u Nacionalnom parku Kopaonik upozorili „sa pazi šta radi s obzirom na to ko su pravi investitori“.

Poslnik Demokratske stranke Balša Božović održao je danas u Skupštini Srbije konferenciju za štampu da bi javnosti skrenuo pažnju na navode iz teksta Balkanske istraživačke mreže o povezanosti ljudi iz SNS s diivljom gradnjom.