CarGo podneo krivičnu prijavu protiv tri taksi udruženja zbog ograničavanja konkurencije 1Foto: Logo

Krivična prijava podneta je protiv Saveza taksi udruženja Srbije, čiji je zastupnik Aleksandar Bjelić, zatim Strukovnog udruženja taksi preduzetnika Beograd, koje zastupa Vlado Bulatović i Ugovorne privredne taksi komore, čiji je predstavnik Saša Knežević.

„Iako jeste relativno nova pravna forma odbrane konkurencije, CarGo-u je suđeno da probija led. Ali ponosni smo jer radimo u interesu naše zemlje, njene slobode, pravnog sistema i budućnosti“, rekao je tim povodom Vučić.

Dodao je da poziva zamenika Višeg javnog tužilaštva u Beogradu da „pokrene krivični postupak protiv prijavljenih u kojem će da zahteva krivičnu osudu i najstrožu moguću kaznu“.

Vučić je kazao da „veruje u snagu Tužilaštva i očekuje brzu reakciju jer su predati dokazi za usaglašenost i izričiti dogovor nakon koga je izvršeno ozbiljno krivično delo“.

To Udruženje, prema njegovim rečima, „ima još materijala za Tužilaštvo o zajedničkom udruživanju taksi kartela sa pojedinim predstavnicima gradskih i republičkih organa, ali još prikuplja dokaze“.

Vučić je kazao da se nada da će Tužilaštvo reagovati brže od Komisije za zaštitu konkurencije na čelu sa Milojem Obradovićem koja se već mesecima ne oglašava povodm inicijative CarGo-a i brojnih prevoznika.

„Očigledno je da je predsednik Komisije Miloje Obradović predmet stavio u fioku. Ovo nas iznenađuje jer u Komisiji rade stručni ljudi, koji znaju za negativne posledice ovakvog ponašanja, ne samo po njih u instituciji, već i po celu zemlju u procesu pridruživanja EU i otvaranja poglavlja Osam“, rekao je Vučić.