Četvrta šetnja "Besmrtni puk" povodom Dana pobede 1Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Svečani marš otpočeće u 17.00 ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda.

Ispred Skupštine grada u 17.30 održaće se svečani koncert u organizaciji Ruskog doma iz Beograda uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve.

Na koncertu će nastupiti Nadežda Krigina, narodna umetnica Rusije, Jan Osin, zaslužni umetnik Rusije, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl ”Rusija – Ljudmila Zikina”, orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi.

Nakon koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom najnovijeg filma Miloša Bikovića ”Balkanska međa”.

Organizatori pozivaju sve učesnike marša da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, u Drugom svetskom ratu, u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine.