Treba da nastavimo da sarađujemo i to jačim tempom, poručio je Dačić i istakao da čvrsto veruje da je to pravi način da region postane stabilan, prosperitetan i da građani u njemu
imaju kvalitetniji i bolji život u svim segmentima.

Prvi rezultat našeg zajedničkog rada – uspostavljanje i rad Regionalne kancelarije za saradnju mladih će, uveren sam, značajno doprineti istinskom pomirenju, međusobnom razumevanju i jačanju saradnje u svim segmentima naših društava, ocenio je Dačić.

On smatra da se ne sme dozvoliti da tenzije zaustave napredak regiona i njegov put u Evropsku uniju.

Verujem da saradnju u primeni svih usaglašenih infrastrukturnih i energetskih projekata treba da nastavimo, kao što treba da jačamo saradnju u svim segmentima koji nam donose dobrobit, podvukao je Dačić.

Stoga, želim da istaknem da energija koju je „Berlinski proces“ uneo u saradnju na Zapadnom Balkanu nije istrošena i ovaj proces treba da nastavimo i nakon Samita u Trstu,  preporučio je Dačić.

On je poručio da je Srbija na dobrom reformskom putu i da je postigla ekonomske rezultate.

Verujem da posebno treba da se osvrnemo na neiskorištene trgovinske potencijale regiona i nađemo adekvatna rešenja kako bismo maksimalno iskoristili prednosti koje nam CEFTA pruža, posebno kao tržište slobodne trgovine, zaključio je Dačić.