Desetorici pritvor do 30 dana zbog divljanja kod Beton hale 1Foto: N1

Prvi osnovni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana desetorici osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče u Beton hali, javljaju beogradski mediji, a prenosi TV N1.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu ranije danas predložilo je sudu da odredi pritvor za 10 osumnjičenih za nasilničko ponašanje u subotu uveče kod Beton hale na Ušću. Oni su prethodno, na saslušanju, negirali da su učestvovali u neredima.

Pred zamenikom javnog tužioca saslušano je deset okrivljenih povodom nereda u „Beton hali“ i to U.S, N.N, J.V, M.P, J.P, S.P, V.J, F.M, N.R, I.Š, saopštilo je ranije danas tužilaštvo, prenosi N1.

Naime, nakon proslave šampionske titule FK Crvena Zvezda dana 22.05.2021. godine, kojoj je prisustvovalo nekoliko hiljada navijača, prilikom prolaska navijača u ‘Korteu’ pored ugostiteljskog objekta ‘Lafayette’ u Beton hali, okrivljeni su se izdvoji u grupi od prisutnih lica i počeli da prave nered u bašti objekta, kojom prilikom su prevrtali stolove i stolice, te su drskim i bezobzirnim ponašanjem ugrožavali spokojstvo građana koji su bili gosti u objektu, kao i osoblja restorana i tom prilikom su fizički napali nekoliko lica i naneli im telesne povrede“, navodi se u saopštenju.

Prilikom saslušanja pred zamenikom javnog tužioca svih deset okrivljenih su negirali izvršenje krivičnog dela, navodeći u odbrani da su bili prisutni na proslavi i da su se nalazili kod ugostiteljkog objekta gde se incident dogodio, ali da ni na koji način nisu učestvovali u njemu, dodato je u saopštenju.

Nakon toga je tužilaštvo podnelo Predlog za određivanje pritvora u trajanju od 30 dana prema svim okrivljenima Prvom osnovnom sudu u Beogradu, „zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će boravkom na slobodi ometati postupak uticanjem na oštećene koji su zadobili povrede i na lica koja su zaposlena u objektu i koja su bila prisutna tom prilikom“.

Do tuče u Beton hali je došlo u subotu uveče tokom orgaizovane proslave nove titule prvaga Zvezde. Navijači tog fudbalskog kluba sukobili sa obezbeđenjem nekoliko lokala u toj hali, koje su činili navijači Partizana. Takođe, napali su i policajce koji su se predstavili.

Posle tuče privedeno je 109 učesnika, ali većiba je ubrzo puštena i teretiće se prekršajno.