Nevreme u Novom Sadu i okolini: Grad oštetio useve, vetar čupao drveće 1Foto: FoNet/ Ljiljana Stojanović

Olujno nevreme sa obilnom kišom i gradom sručilo se u nedelju uveče na Novi Sad i okolinu, a najteže je bilo u perifernim delovima grada, kao i široj okolini Novog Sada, u Šajkaškoj i na sremskoj strani.

Najviše kiše i grada palo je u Mošorinu, Kovilju, kao i oko Beočina i Banoštora.

Najjači grad pogodio je Mošorin, a u Kaću i Budisavi vetar je čupao drveće i bandere, pa su na teren morali da izađu i novosadski vatrogasci.

Ulice Mošorina zabelele su se od leda, a grad veličine lešnika, padao je i u Kovilju, Futogu, Beočinu i Banoštoru. Nema izveštaja o tome koliko je naneo štete, ali je sigurno da su oštećeni voćnjaci i vinogradi.

U više mesta vetar je izvaljivao drveće, kidao grane.

U Budisavi je oboreno drvo u dvorištu škole.

Oštećene su fasade kuća, a naneta je i velika šteta usevima.

Prema saopštenju Jelene Price iz novosadskog „Gradskog zelenila“, ekipe tog preduzeća imale su dosta posla da uklone izvaljena stabla – u Kisaču je izvaljeno drvo oraha, a u dvorištu predškolske ustanove javor.

U Kaću je palo više stabala koja su uklonjena u toku noći, bor u vrtiću, javor u Omladinskoj ulici, orah u Ulici Svetozara Miletića, dva stabla višnje u Partizanskoj ulici.

Slično je i u Budisavi, a i na Čeneju je palo više stabala kod crkve i groblja.

I u Novom Sadu je padalo drveće, vrba na Temerinskom putu, a na Beogradskom keju rascepilo se stablo javora. Obilne kiše u našoj zemlji, ali i gornjem toku Dunava i Tise ne bi trebalo, kako se očekuje, da donesu visoke vodostaje, najviše do nivoa redovne odbrane od poplava, pa Vojvodini ne prete opasnosti od poplava.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.